НОВИНИ ПЛЮС

08.08.2009

Медведчук — чистий

Служба безпеки України спростувала інформацію про можливу причетність екс–лідера СДПУ(о) Віктора Медведчука до підкупу виборців на виборах мера Києва і столичної міськради. Відповідну заяву вчора на брифінгу оприлюднив в. о. начальника управління правового забезпечення СБУ Олег Єрмаков. За його словами, у такий спосіб відом­ство з Володимирської, 33 виконало рішення Апеляційного суду Києва від 30 липня, яке зобов’язувало перепросити Медведчука за поширення Службою неправдивої інформації (свого часу такі обвинувачення на адресу Медведчука висловив керівник СБУ Валентин Наливайченко).

Мельниченко йде в президенти

Екс–майор держохорони Микола Мельниченко заявив про свій намір балотуватися на посаду Президента України. Про це він заявив в інтерв’ю «5–му каналу».

Мельниченко відомий тим, що записував розмови в приміщеннях адміністрації Президента Кучми, і ці «плівки» стали основою для обвинувачень екс–лідера України та інших чільних діячів у «справі Гонгадзе».

Позачергової сесії поки не буде

Голові Верховної Ради Володимирові Литвину ще не надходили 150 підписів депутатів з ініціативою скликати позачергову сесію. Перебуваючи вчора в Криму, спікер відзначив, що, можливо, зі скликанням позачергової сесії і не варто поспішати, оскільки не виключено, що Віктор Ющенко ветує новий закон про вибори Президента, і тоді доведеться ще раз збиратися позачергово для подолання вето.

Україна—США

Президент Віктор Ющен­ко задоволений розвитком від­носин між Україною і Сполученими Штатами. «На наш погляд, ці відносини розвиваються дуже динамічно. У нас ясні цілі цих відносин», — сказав Президент учора в ході зустрічі з делегацією конгресменів США в Києві. Глава держави підкреслив, що американська адміністрація надає «велику підтримку» демократичним процесам в Україні, як попередня, так і нинішня.

Кандидат Тимошенко — з Українки

Кабінет Міністрів не має наміру відмовлятися від кандидатури мера міста Українка Петра Козирєва на посаду «губернатора» Київської області, хоча секретаріат Президента і пропонує в. о. голови Київської облдержадміністрації Віктора Вакараша. «У нас є подання на Вакараша, ми не розділяємо це категорично і не підтримуємо. У нас сьогодні подана кандидатура Козирєва... і ми очікуємо від Президента зараз рішення», — сказала Тимошенко вчора, перебуваючи в Боярці. При цьому глава уряду відзначила: якщо Вакараш підтвердить свій професіоналізм, то він може залишитись на посаді заступника голови облдержадміністрації Київської області, повідомляють «Українські новини».