НОВИНИ ПЛЮС

05.08.2009

СБУ й прокуратура не дадуть Пукачу повіситися

У Генеральній прокуратурі України вчора спростували інформацію, подану «Україною молодою», про виявлення мотузки в камері, де утримується основний фігурант справи Гонгадзе, колишній генерал МВС Олексій Пукач. «Цього не може бути апріорі. Біля дверей камери постійно чергують бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа», крім того, в самій камері встановлено чотири системи відеоспостереження, які передають зображення на спеціальний монітор в режимі онлайн. Тому той, хто хоче вчинити щось заборонене, є, як максимум, самогубцем», — зазначило в коментарі агенції УНІАН неназване джерело в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, що напередодні речник ГПУ хоч і не підтвердив, але й не спростував дані «УМ» про те, що Пукачу підкинули в камеру мотузку.

За даними сайту «Українська правда», «в’язня №1» утримують у колишньому слідчому ізоляторі СБУ біля Аскольдової могили.

Україна падає найшвидше в СНД

Україна очолила антирейтинг темпів промислового спаду в СНД (без урахування Грузії й Туркменістану). За даними статистичного комітету Співдружності незалежних держав, промисловість України скоротилася в першому півріччі на 31,1% (до аналогічного періоду минулого року). На другому місці — Молдова (мінус 24,9%), на третьому — Киргизстан (мінус 17,9%), на четвертому — Росія (мінус 14,8%). У Таджикистані, Вірменії та Казахстані індустрія втратила 13,3%, 11,5% і 2,7% відповідно.

Янукович із БЮтівцем не породичається

Після того, як Віктор Янукович–молодший почав готуватися до весілля з 24–річною Ольгою Корочанською з міста Соледар, батько нареченої був змушений змінити політичну орієнтацію. Як пише газета «Сєгодня», Станіслав Корочанський був секретарем артемівської міської організації БЮТ і депутатом міськради Артемівська (Донецька область) від Блоку Тимошенко, а тепер вступив до Партії регіонів. Після розриву відносин із БЮТ Корочанський втратив депутатський мандат.

Про його дочку відомо, що Ольга вчилася на факультеті права і соціального управління Донецького держуніверситету управління. За чутками, вони з сином лідера «Регіонів» вінчатимуться в підземній соляній церкві.

Черновецький виходить за межі Києва

На позачергових виборах міського голови Малина (Житомирська область) переміг БЮТівець Микола Фещенко, а Гусятина на Тернопільщині — представник руху «За Україну!» Михайло Савчук, інформує УНІАН.

Прикметно, що на виборах у Малині балотувався і кандидат від Блоку Черновецького, який досі не виходив за межі Києва. За повідомленням прес–служби БЮТ, «від Блоку Черновецького розповсюджували продуктові набори разом із наполегливим проханням проголосувати за їхнього кандидата».