Півтори тонни грошей

05.08.2009

300 кг сталі — таку компенсацію виплатила компанія звільненій працівниці за рішенням суду. Власне, суд постановив, що незаконно звільнена з роботи мешканка Томська Саїда Абанєєва має отримати від фірми «Арома» відшкодування в розмірі 31 тисяча рублів. Слухання у цій справі тривали шість місяців, і, хоч як її умовляли й погрожували, 40–річна позивачка наполягала на своєму. Мовляв, це вже справа не так фінансів, як принципу.

Не виконати рішення суду працедавець не міг, тому вирішив позбиткуватися з екс–співробітниці в інший спосіб. Замість перевести гроші на банківський рахунок, представники «Ароми» привезли до суду... сотню мішків із 5–копієчними монетами на загальну суму присудженої компенсації. Один такий «мідяк», а точніше, «стальняк» (монети у 5 копійок роблять зі сталі з мельхіором) важить 2,6 г, тож загальна вага 620 тисяч п’ятаків становила понад 1600 кг. Вантажники добряче упріли, поки тягали їх на другий поверх.

Як уже писала «УМ», останнім часом збиткувальна практика виплачувати робітникам компенсації дрібними монетами набула в Росії поширення. Але в даному випадку замість утерти позивачці носа, керівництво фірми саме себе надурило. Абанєєва відмовилася забирати мішки, а судовий пристав зобов’язав директорку фірми бути присутньою під час перерахунку грошей. Покопієчно. Уявивши, скільки часу це триватиме, жінка плюнула і змусила вантажників переносити мішки назад. А компенсацію Саїді їй так чи інакше доведеться виплачувати через банк, адже тільки там вона без мороки зможе здати назад півтори тонни дріб’язку.