ХРОНІКА

05.08.2009

Бокс

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко уклав контракт на бій із 28–річним американцем Крісом Ареолою, котрий упродовж кар’єри не зазнав ще жодної поразки. За інформацією сайту Fightnews.com, поєдинок відбудеться 26 вересня в Лос–Анджелесі в «Стейплз центрі». Офіційне оголошення з цього приводу має з’явитися найближчими днями.

Футбол

Головний тренер юніорської збірної України (U–19) Юрій Калитвинцев, який минулої неділі привів свою команду до перемоги на чемпіонаті Європи, залишив посаду. Тепер фахівець повернеться в «Динамо–2».

* * *

У новому рейтингу клубів Міжнародної федерації футбольної історії та статистики донецький «Шахтар» піднявся з шостого місця на п’яте, тоді як київське «Динамо» — опустилося з восьмого на 11–те. Харківський «Металіст» стрибнув одразу на 11 позицій і тепер перебуває на 31–му рядку. Донецький «Металург» — 171–й, «Ворскла» — 207–ма. А на чолі рейтингу значаться «Барселона», «МЮ», аргентинський «Естудіантес» і «Челсі».

* * *

37–річний нападник збірної Швеції Хенрік Ларссон вирішив завершити кар’єру гравця через травму. Чергове ушкодження коліна вивело видатного футболіста з ладу щонайменше на два місяці — практично до кінця сезону у Швеції, де він виступає останнім часом за рідний «Гельсінборг». За роки в футболі Ларссон став бронзовим призером чемпіонату світу 1994 року, виступав за «Фейєноорд», «Селтік», «Барселону» та «Манчестер юнайтед». Із каталонцями у 2006 році виграв Кубок чемпіонів.

Баскетбол

На перший матч турніру за збереження прописки в дивізіоні А чоловіча збірна України вирушила до Угорщини без двох своїх лідерів останніх років. Киянин Артур Дроздов пояснив відсутність у таборі команди травмою, хоча це не задовольнило головного тренера Валентина Мельничука. А форвард «Азовмаша» Сергій Ліщук зайнятий власним працевлаштуванням. Цілком можливо, що його новим клубом стане володар Кубка виклику–2009 — італійський «Віртус».

Натомість приєдналися до збірної обоє наших представників у НБА — Олексій Печеров та Кирило Фесенко.

Хокей

Керівництво київського «Сокола» відмовилося від участі другої команди у відкритому чемпіонаті Білорусі серед молодіжних складів. Головна причина — бажання зекономити кошти для бюджету головної команди. Молодим «соколятам» тепер доведеться шукати працевлаштування в білоруських і російських клубах. Не факт, що більшості з них це вдасться, тож боєздатність молодіжної збірної України вочевидь знизиться.

Волейбол

Гравець збірної України Андрій Д’ячков перейшов із харківського «Локомотива» до лав новачка італійської серії А1 — клубу «Паллаволо Лорето».

Визнання

Експертна комісія Національного олімпійського комітету визнала найкращою спортсменкою країни в липні чемпіонку Європи з фехтування на шаблях в індивідуальному й командному турнірах Ольгу Харлан. Найкращим тренером місяця назвали особистого наставника представниці Миколаєва — Артема Скорохода.