Може наразитися

Може наразитися

Патріарх Московський та всієї Русі Кирило продовжує свій вояж західною Україною. Нині після обіду заплановано його приїзд до СвятоУспенської Почаївської лаври, що в Кременецькому районі Тернопільщини. Чимало вірян чекає його там із душевним трепетом. Міліція та працівники інших відповідних служб — у повній «бойовій» готовності...

Де ступала нога Богородиці

Де ступала нога Богородиці

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Почаївська гора, на якій розташована лавра, — місце незвичайне й особливе. Ще в далекому 1240-му тут оселилися монахи КиєвоПечерського монастиря, які втекли від нападу татар. Одного ранку, вийшовши зі своїх печер після молитви, вони побачили... Матір Божу в ореолі вогняного сяйва. Показавши себе людям, вона піднялася на небо, залишивши на скелі слід своєї правої ступні. Слід той відбився на твердому камені, як на розплавленому воску, і залишився навіки. Досі він наповнюється водою, яка вже майже вісім століть приносить зцілення стражденним. А тоді біля підніжжя гори послушники збудували невеличкий храм на честь Успіння Пресвятої Богородиці.

У страха очі великі, прово­кативні...

У страха очі великі, прово­кативні...

Учора предстоятель Російської православної церкви Кирил таки дістався до «скандальної» Рівненщини і відслужив Божественну літургію в жіночому монастирі у Корці. А от у сам обласний центр візит сперш довелося скасувати. Втім, пообіді, коли це число «УМ» уже готувалося до друку, стало відомо, що патріарх «передумав» і на 5 хвилин таки заїхав до Свято–Воскресенського собору в Рівному. Але про все — по порядку.

Всі статті рубрики