НОВИНИ ПЛЮС

01.08.2009

Рейтинги України

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s підтвердило довгостроковий та короткостроковий рейтинги України на рівні «CCC +/C», прогноз змінено з «негативного» на «позитивний». Перегляд прогнозу, як зазначено в прес–релізі S&P, «відображає недавній прогрес у реалізації структурних реформ у бюджетному і фінансовому секторах відповідно до умов програми МВФ про надання Україні стабілізаційного кредиту». «Прогноз «позитивний» відображає поліпшення економічних перспектив України», — пояснює кредитний аналітик Standard&Poor’s Френклін Гілл.

«По суті, вперше з початку кризи відбувся такий перегляд. Якщо досі практично всі агентства нам ставили негативний прогноз, то зараз ми вперше одержали позитивне очікування», — додає в. о. міністра фінансів Ігор Уманський.

Водночас міжнародне агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній і національній валюті НАК «Нафтогаз України» з «В–» до «СС», прогноз — «негативний».

Відділ кадрів

Президент Віктор Ющенко призначив Бориса Зайчука Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Хорватія. Про це йдеться в указі, розміщеному на офіційному сайті глави держави. Іншим указом Президент звільнив Зайчука з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Донедавна послом у Хорватії був Маркіян Лубківський, котрий звідти перейшов на посаду директора Євро–2012 в Україні.

* * *

Ще одним указом В. Ю. призначив Василя Фатхутдінова уповноваженим Президента з питань безпеки заходів із проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Президент у відпустці

Учора — наступного дня після синового весілля — Президент Віктор Ющенко разом із родиною відбув до Криму, де проведе частину щорічної відпустки. За повідомленням прес–служби, він перериватиме відпочинок для низки робочих поїздок та зустрічей. Зокрема, у вівторок Ющенко планує відвідати Херсонщину, де в Генічеському районі ознайомиться з роботою бальнеологічної клініки та інших медустанов.