НОВИНИ ПЛЮС

31.07.2009

Тимошенко приватизує одразу 15 обленерго

Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо приватизації 15 контрольних пакетів енергопостачальних компаній (обленерго), переданих до статутного фонду НАК «Енергетична компанія України». Про це вчора на прес–конференції повідомив в.о. голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко. Він підкреслив, що ФДМУ не має наміру виставляти ці пакети на продаж одночасно в 2009 році, адже в такому разі «ринок обвалиться».

Справа Лозинського

Міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки досі не вийшли на слід екс–депутата Віктора Лозинського в Україні, тому його оголосили в міжнародний розшук. Про це вчора повідомила газета «Сєгодня» з посиланням на Національне бюро Інтерполу та Генпрокуратуру. Глава МВС Луценко підтвердив, що Інтерпол виставив Лозинському «червону картку». Міністр повідомив, що в міліції вже є оперативна інформація, де може перебувати екс–нардеп, але відмовився її уточнювати. СБУ, як і раніше, чекає інформації про Лозинського за телефоном (044) 253–32–14.

Нагадаємо, Віктора Лозинського обвинувачують у причетності до вбивства мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника. Розстріл селянина відбувся у мисливському господарстві під Голованівськом, що належить Лозинському, за участю місцевого прокурора та начальника райвідділу міліції. Обвинувачений БЮТівець Лозинський склав депутатський мандат, відтоді місце його перебування невідоме.

Луценко обіцяє відставки

Наприкінці серпня — у 20–х числах — за результатами розширеної колегії МВС, що відбудеться у Дніпропетровську, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має намір звільнити чотирьох начальників обласних управлінь міліції. Про це глава відомства повідомив учора на прес–конференції.

Тимошенко поїде у Ватикан

Папа Римський Бенедикт XVI запрошує Прем’єр–міністра України Юлію Тимошенко відвідати Ватикан. Про це вчора під час зустрічі з главою уряду повідомив митрополит Львівський Римо–католицької церкви Мечислав Мокшицький. За його словами, які наводить УНІАН, Святий престол цінує продуктивний діалог між державою і Церквою, що встановився в Україні. У свою чергу, Тимошенко зазначила, що із задоволенням приймає запрошення.