ЦИТАТИ ТИЖНЯ

31.07.2009

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр України
— про вигоди від свого президентства:

— Потрібна консолідація зусиль і достатньо потужна влада, щоб поставити той хаос, який на сьогоднішній день є в країні, у вірне, абсолютно впорядковане русло. Я знаю, як це робити. Але точно знаю, що якщо я переможу на президентських виборах, то країна заощадить на утриманні першої леді.

(ICTV)

 

Віктор Янукович,
лідер Партії регіонів
— про підходи до купівлі голосів на наступних виборах:

— Ми отримали інформацію, що плануються гроші, щоб купувати голоси: від 100 гривень до 100 доларів за голос. Готуйтесь, відкривайте кишені. Продавайте свою душу дияволу.

(«Фраза»)

 

Ганна Герман,
народний депутат від Партії регіонів
— про недоцільність передвиборчої зовнішньої реклами:

— Люди вже все собі вирішили. Люди вже знають, за кого вони будуть голосувати. Я їхала, і всю дорогу бачила білборди одного з майбутніх кандидатів. Чесно кажучи, вони просто дратують.

(«5–й канал»)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про своє ставлення до затримання екс–генерала МВС Олексія Пукача:

— У мене складається таке враження, що це політична кампанія перед виборами — для того, щоб боротися з тим чи іншим кандидатом у президенти, починаючи з мене. Це нагадує дешевий політичний спектакль... Якщо розрахунок робиться на те, щоб мене залякати, то я хочу сказати: я спокійний, і нічого не вийде.

(канал «Рада»)

 

Сергій Тигіпко,
майбутній кандидат у президенти
— про походження свого прізвища і його пертурбації (від «тигипати» — бити):

— Я цікавився етимологією свого прізвища. І в селі, де я народився і жив, мого діда всі кликали все ж таки Тигипко. Але коли родина переїхала в 1902 році з–під Вінниччини в Молдову (купляли там землю в молдовських бояр українці), тоді так познущалися трішки над прізвищем. Тому пишуся через два «і»... А якщо стану Президентом — точно поміняю [на «Тигипко»]. Обіцяю.

(радіо «Свобода»)