Прохідна «Європа»

29.07.2009

Не секрет, що головним стартом життя для наших представників будь–якого виду спорту є Олімпійські ігри. Після завоювання медалі на тріумфаторів сиплються всі радощі життя: премії, квартири, військові звання, грамоти, призи від федерацій та інших відомств, увага преси тощо. Успіх же на чемпіонатах Європи чи навіть світу рідна держава відзначає значно скромніше. Тому українські спортсмени й не рвуться з жил, аби будь–що здобути нагороду подібного форуму.

Континентальна першість, що завершилася в неділю у хорватському Осієку, мала такий собі «перехідний» характер. Деякі герої минулорічної Олімпіади ще спочивають на лаврах, дехто не набрав форму, декому заважають підготуватися організаційні негаразди. Це два роки тому, коли думки всіх спортсменів і чиновників були спрямовані на Пекін–2008, українські стрільці виступили «на Європі» надуспішно, взявши перше командне місце. Цього ж разу результат збірної виявився значно скромнішим — 14–й рядок підсумкового протоколу.

За два тижні змагань наші здобули дев’ять медалей: одну золоту, дві срібні й шість бронзових. Молодь забезпечила чотири відзнаки (0+1+3), дорослі — п’ять (1+1+3). Останніми на п’єдестал зійшли Тарас Магмет, Роман Бондарук та Олександр Петрів. Слідом за третім командним місцем у швидкісній стрільбі з пістолета з 25 метрів галицьке тріо отримало «бронзу» за подібну вправу з малокаліберної зброї.

До п’ятірки найкращих команд чемпіонату ввійшли Росія (18+12+6), Італія (7+6+3), Швейцарія (7+3+0), Норвегія (6+5+2) та Чехія (5+7+6).