Більше третього не брати!

24.07.2009
Більше третього не брати!

Галичани Магмет, Бондарук і Петрів піднялися на п’єдестал континентальної першості у Хорватії. (Фото з сайту чемпіонату.)

На континентальному форумі у Хорватії скарбничка нашої збірної нарешті знову поповнилася медалями. Кілька днів українські снайпери не могли пробитися до трійки призерів, аж поки неприємну тенденцію не перервала чоловіча команда майстрів стрільби зі швидкісного пістолета з відстані 25 метрів. Уже звичну для «синьо–жовтих» в Осієку «бронзу» принесло тріо у складі івано–франківця Тараса Магмета та двох львів’ян — Романа Бондарука й олімпійського чемпіона–2008 Олександра Петріва. Перемогли тут чехи, а одразу за ними розташувалися росіяни, котрі на цьому чемпіонаті виступають дуже сильно.

Це вже п’ята бронзова медаль для України на чемпіонаті Європи, а загалом у нашому активі — вісім нагород.

Срібним здобутком у середу відзначилися молоді. Другим серед юніорів у вправах «пістолетників» із відстані 25 м став ще один львів’янин — Кирило Сойко. Того ж дня він разом із киянином Андрієм Соколом та дніпропетровцем Денисом Кушніровим мали добру нагоду фінішувати в трійці призерів і командою. Утім підсумкового результату вистачило лише для четвертої позиції.

В особистих змаганнях серед майстрів швидкісного пістолета наші дорослі як слід себе не проявили. Петрів був лише восьмим, Магмет та Бондарук — 12–м та 15–м, відповідно.

Інші українці поки що лишаються ще далі від п’єдесталу. Полтавчанка Світлана Бойкова у стрільбі із гвинтівки з трьох позицій із відстані 300 м фінішувала останньою — 15–ю. У турнірі «стендовиків» харків’янка Яна Деппа стала 27–ю.