«Гонорар» для Феміди

«Гонорар» для Феміди

Днями у Полтаві співробітники обласного Управління боротьби з організованою злочинністю спіймали, як кажуть, «на гарячому» жінку–адвоката, котра вимагала у свого клієнта хабар у розмірі 20 тисяч доларів. Наголосимо: йшлося не про традиційний і цілком легальний гонорар за послуги фахового правозахисника. За словами пані адвокатші, ці гроші вона збиралася передати «кому потрібно», щоб фактично «відмазати» свого підзахисного від реального терміну покарання за вчинений злочин. Неважко здогадатися, що «найпотрібнішими» для таких справ людьми були і залишаються судді...

Я тебе породив…

Я тебе породив…

Невтішну статистику оприлюднила прокуратура міста Києва. За словами заступника столичного прокурора Вадима Горана, протягом лише цього року порушено 28 кримінальних справ проти киян, які не піклувалися про власних дітей та застосовували до них насилля. Як правило, йдеться про батьків, які зловживають спиртними напоями і під дією «зеленого змія» часто хапаються за ремінь.

На конвеєрі кривосуддя

На конвеєрі кривосуддя

Нещодавно до «УМ» зі скаргою на свавілля в Подільському районному суді Києва звернулася 31–річна киянка Аліна Островська. Громадянка скаржилася на незаконне, на думку адвокатів, рішення суду, згідно з яким у неї відібрали квартиру. Здавалося б, нічого особливого, адже у фіналі практично будь–якої судової тяганини залишаються сторони, незадоволені присудом. Утім адвокати стверджують, що справу повністю сфальсифікували не без участі судді.

«Менти поза законом»

«Менти поза законом»

Довгих сім років простий працівник морського порту В’ячеслав Гордієнко шукав правди і знайшов її. Чоловік виграв суд в облуправління міліції Херсонщини й добився довічної матеріальної компенсації. Після цього пан Гордієнко написав документальну книгу про свої митарства і відверто розповів усім, що треба робити маленькому українцю, щоб захистити себе від «перевертнів у погонах». Книга відверто шокує, а її діючих осіб можна легко впізнати, тому спочатку видавці боялися її друкувати. Але наполегливість В’ячеслава і його спрага до справедливості таки перемогли. Тепер книга «Менти поза законом» є таким собі підручником, що розкриває методи захисту своїх прав в умовах тотальної кримінальної кругової поруки правоохоронців. В’ячеслав Гордієнко впевнений, що його праця допоможе багатьом українцям, що опинилися в біді.

Всі статті рубрики