Тротил від «Родіни»?

21.07.2009

Жертвою кривавої драми ледь не стала головний лікар одеського санаторію імені Горького Тетяна Малихіна. Вранці перед входом до свого помешкання вона запримітила підозрілий предмет, обмотаний ізоляційною стрічкою та дротом. «Після дзвінка в міліцію, — розповіла «УМ» пані Малихіна, — прибули міліцейські спеціалісти зі знешкодження вибухівки, які підтвердили: встановлений зловмисниками вибуховий пристрій, начинений тротилом, справді загрожував життю мешканців будинку».

Керівник оздоровниці уточнила, що це вже другий замах на неї: «Раніше група бандитів несподівано напала на мене й жорстоко побила битками. Однак медики повернули мене до життя, хоча реабілітація виявилася тривалою і складною». Пані Малихіна не приховує, що вкрай занепокоєна зухвалими спробами зловмисників незаконно заволодіти санаторними землями. «Група приватних осіб, — уточнила голов­лікар, — подала судові позови і вимагає скасування раніше ухвалених рішень обласної ради та Одеської міської ради «Про визнання території санаторію імені Горького парком–пам’яткою садово–паркового мистецтва». Очевидно, комусь вельми не подобається, що наш санаторій функціонує і розвивається».

Особливий інтерес до земель санаторію, зауважує пані Малихіна, «виявляють представники партії «Родіна», зокрема соратники екс–депутата міськради Ігоря Маркова, що вже ведуть тут будівництво, ігноруючи протести громадськості, а також зводять котеджі буквально на морському узбережжі. Головлікар оздоровниці сподівається, що цього разу правоохоронці зуміють знайти зловмисників, причетних до замаху, і запобігти зухвалим спробам «родінців» незаконно прибрати до рук санаторійні землі.