Зачарована «бронза»

21.07.2009
Зачарована «бронза»

Збірна українських «гвинтівочниць» стала третьою у стрільбі з 25 м. (Фото з сайту чемпіонату.)

На першості Європи в Осієку стрільці пройшли вже половину турнірної дистанції. Медальний здобуток української збірної за цей період не особливо вражає, але для поліпшення здобутку ще маємо тиждень.

За минулий уїк–енд наші спортсмени тричі під­німалися на п’єдестал. У п’ятницю ввечері медальну естафету чоловіків перехопила жіноча команда з гвинтівками. У стрільбі з трьох позицій із 25 м львів’янка Леся Леськів, Наталія Кальниш із Дніпропетровська та Дарина Шитко з Херсонщини отримали бронзові нагороди, пропустивши вперед німкень і росіянок. «Шкода, що цього року не розігрують ліцензії на майбутню Олімпіаду», — казала напередодні від’їзду на Балкани Шитко, котра справді демонструє дуже непогані результати.

У суботу наші представниці прекрасної статі здобули ще дві бронзові медалі. У командних змаганнях на 25 м із пістолетом серед юніорок не було рівних збірній Росії, яка відчутно випередила команди Чехії та України — Катерину Дьомкіну з Дніпропетровщини, киянку Мар’яну Пелих і луганчанку Марину Лукіну. Дьомкіна того ж дня стала третьою в особистих змаганнях у цій дисципліні. Перші дві позиції дісталися росіянці Лєвіній і німкені Шнайдер.

Ще в кількох видах наші земляки були дуже близькими до сходження на п’єдестал. У стрільбі з гвинтівки з 50 м лежачи серед юніорок команда у складі Євгенії Борисової, Тетяни Тарасенко та Дарини Шаріпової була четвертою, лише трохи поступившись «бронзовій» Австрії. В індивідуальному турнірі одеситка Борисова виявилася восьмою. У жінок цей самий вид приніс сьоме й восьме місця Шитко та Леськів відповідно. А як команда українки посіли п’яту сходинку.

У хлопців–юніорів постріли з гвинтівки львів’янина Олександра Галкіна з відстані 50 м із трьох позицій потягнули на прикре четверте місце. У команді з двома Сергіями, Кулішем та Каспером, він опустився ще на одну позицію нижче.

Завершила парад нереалізованих надій доросла збірна у складі кримчанина Владислава Прянишникова, дніпропетровця Олександра Зіненка та львів’янина Ігоря Мацкевича. Отримавши «срібло» у стрільбі з пістолета по рухомій мішені з відстані 25 м, наша команда стала четвертою на вдвічі довшій дистанції. Не йдуть щось українським стрільцям ці півсотні метрів...