НОВИНИ ПЛЮС

16.07.2009

Недопрацювання Семенюк у ФДМ

Спеціальна контрольна комісія ВР з питань приватизації визнала незадовільною роботу Фонду державного майна України щодо виконання Державної програми приватизації у 2008 році. Законом про держбюджет–2008 було встановлено завдання з надходження коштів від приватизації державного майна у сумі 8 млрд. 924 млн. 114,4 тис гривень. Однак 12 грудня планове завдання з надходження коштів від приватизації до бюджету України було зменшено у 14,7 раза — до 607 млн. 145 тис. гривень. Та навіть скориговане завдання Фонд держмайна за звітний період виконав на 79,42 відсотка — до державного бюджету було перераховано тільки 482 млн. грн.

На думку членів комісії, організаційна робота фонду із забезпечення та проведення приватизації була неефективною, а кількість збиткових підприємств в управлінні ФДМУ зросла вдвічі.

Нагадаємо, Фонд держмайна до кінця 2008 року очолювала Валентина Семенюк–Самсоненко.

Справа Лозинського

Генеральна прокуратура під час перевірки виявила грубі порушення законодавства при передачі Кіровоградською обласною радою 26,4 тис. гектарів мисливських угідь у користування мисливському господарству «Голованівське», що належить скандально відомому екс–депутату з БЮТ Віктору Лозинському. ГПУ вживає заходів для припинення протиправного користування державними землями, повідомила прес–служба Генпрокуратури. Зокрема, ГПУ подала до Господарського суду Києва позов про визнання незаконним та скасування рішення облради й анулювання договору.

* * *

Адвокати Віктора Лозинського та колишніх голованівських «силовиків» Євгена Горбенка і Михайла Ковальського звертаються до ЗМІ з вимогою «припинити публічне звинувачення їхніх підзахисних у учиненні убивства». Про це йдеться у зверненні адвокатів до редакцій провідних українських ЗМІ. «Ми закликаємо дотримуватися принципу об’єктивності під час висвітлення подій, що мають місце під час ведення досудового слідства в кримінальній справі (щодо смерті громадянина Олійника), — зазначено в листі. — За відсутності справедливого слідства та рішення суду у цій справі жодна особа не має права стверджувати, що наші підзахисні є злочинцями. Тому намагання навішувати ярлики є ні чим іншим, як порушенням особистих прав цих громадян та спробою зашкодити слідству у справі».

Нагадаємо, Лозинський, обвинувачений у причетності до вбивства, оголошений у міжнародний розшук.

Загроза ще однієї міністерської відставки

У парламенті зареєстровано проект постанови про звільнення з посади міністра аграрної політики Юрія Мельника. Відповідний документ подав депутат–«нашоукраїнець» Володимир Мойсик (прикметно, що Мельник став міністром саме за квотою «Нашої України»).

Справа Дурдинця

Апеляційний суд Києва скасував постанову про порушення кримінальної справи проти колишнього заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця. Про це повідомив інший заступник голови СБУ, Микола Герасименко. Водночас він зауважив, що насправді кримінальну справу проти Дурдинця на сьогодні не закрито: її направлено на новий розгляд у першу інстанцію — Шевченківський районний суд, повідомляє агенція УНІАН.

Зварич «колядуватиме» за ґратами ще два місяці

Печерський районний суд Києва продовжив арешт колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича до 10 вересня. Про це повідомив начальник прес–служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Раніше арешт судді, обвинуваченого в корупції, так само продовжували на два місяці.