На колір і смак купальник підійде не всяк

15.07.2009
На колір і смак купальник підійде не всяк

Поки інші думають про моделі купальників, колумбійський бренд «Армонія» надає перевагу фігуристим моделям–жінкам. (Фото Рейтер.)

Сьогодні–завтра ми перетинаємо «екватор» літа, після якого найтепліша пора року невблаганно прямуватиме до завершення. Але сумувати рано: теплих днів іще залишається чимало, а далі — оксамитовий сезон. Тож тим, хто тільки мріє про відпустку або просто чекав початку розпродажів, щоб придбати модний купальник, стануть у пригоді поради «УМ».

Насправді поняття моди в купальних костюмах дуже відносне. Обирати купальник треба насамперед за одним критерієм — він повинен вам личити, приховуючи вади і підкреслюючи переваги. Бо якщо ваші не надто стрункі ніжки у плавках шортами навіюють асоціації з гіпопотамом, а жировий прошарок на талії нависає над міні–бікіні «рятувальним колом» — яка втіха з того, що такий фасон є «писком моди»?

Якщо ж таки кортить бути насамперед модною, то запам’ятайте: у нинішньому сезоні на вістрі моди забарвлення з мотивами дикої природи: квіти, метелики, «звіряча масть» тощо. Кольори модні як яскраві, такі, що «ріжуть око», так і м’які пастельні.

У формах дизайнери надають перевагу асиметрії: це може бути бретелька через одне плече, одна бретелька значно ширша за іншу, асиметричний виріз на спині або животі.

«Закриті» купальники в цьому сезоні — взагалі умовне визначення, адже вони рясніють різноманітними фігурними вирізами.

Що ж до роздільних купальних костюмів, то тут простір для фантазії залишається необмеженим: у моді як бікіні, так і «серйозні» закриті плавки, як широкі ліфи з поролоновими вставками, так і легкі смужки з бретельками чи без. І багато деталей на кшталт рюшів, бантиків, колечок, спіральок тощо.