ХРОНІКА

15.07.2009

Футбол

Вадим Рабинович після невдалої спроби балотуватися на посаду керівника прем’єр–ліги повернувся в крісло президента київського «Арсеналу». Рішення про це акціонери клубу ухвалили на своєму засіданні позавчора. Син київського мера Степан Черновецький, якого вважали президентом «Арсеналу» останні кілька місяців, став головою наглядової ради клубу.

* * *

Контрольний матч. «Шахтар» — «Бенфіка» (Португалія) — 0:2.

Баскетбол

Після річного розколу український баскетбол знову об’єднується. Замість окремих Суперліги й Української баскетбольної ліги тепер проводитимуть єдиний чемпіонат, у якому візьмуть участь аж 16 чоловічих клубів — шість представників Суперліги й десять УБЛ. Припинили своє існування «Полтава» й «Сумихімпром».

Найближчими днями відбудеться нарада об’єднаної ліги. Уже відомо, що в новому чемпіонаті діятиме ліміт на легіонерів: не більше чотирьох на майданчику й не більше семи в заявці. Саме це рік тому стало однією з причин розколу.

Велоспорт

Українець Руслан Підгорний став срібним призером 61–го «Туру Австрії» — восьмиетапної багатоденки. У загальному заліку гонщик донецької команди ІСД на 1 хв. 12 сек. відстав від переможця, швейцарця Міхаеля Альбазіні з «Коламбії». У командній класифікації ІСД посіла третє місце серед 17 «стаєнь», поступившись лише бельгійській «Квік степ» та американській «Гармін».

Теніс

У першому колі парного розряду турніру WTA в Палермо (Італія, ґрунт, призові — 220 тис. дол.) українка Ольга Савчук разом із француженкою Амелі Корне здолали дует Крейбес/Грандін (США/ПАР) — 7:6, 6:1. Донеччанка виступить і в одиночній сітці, куди вона пробилася крізь кваліфікацію, здолавши в останньому матчі відбору представницю Казахстану Сесіл Каратанчеву — 6:3, 7:5.

Хокей

Український форвард «Піттсбург пінгвінз» Руслан Федотенко не привезе цього літа завойований його командою Кубок Стенлі до України. Причиною цього Федот назвав небажання клубу надати йому трофей більше, ніж на один день, а здійснити мандрівку з–за океану й назад за одну добу неможливо. Тож найпрестижніший трофей світового хокею Руслан демонструватиме родичам в Америці.

Легка атлетика

Невдало виступили обидва представники України на турнірі серії «Гран–прі» в Афінах. Стрибун у висоту Юрій Кримаренко не подолав початкову висоту 2,20 м (тріумфував тут росіянин Іван Ухов — 2,34). Тамара Твердоступ фінішувала лише 13–ю в забігу на 1500 м (4.08,06); тут із високим результатом перемогла Маріам Юсуф Джамал із Брунею (3.58,72). Також гідним потрійним стрибком на 15 м відзначилася кубинка Яргеліс Савіньє.

Шахи

У шостому турі змагань в Сан–Себастьяні киянин Руслан Пономарьов чорними фігурами розійшовся миром із лідером, американцем Накамурою, й продовжує відставати від нього на одне очко, перебуваючи на другій позиції.