На лоні... дороги

11.07.2009

Робота міжнародного аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью–Йорку була кілька годин паралізована через... нашестя черепах. Спочатку про проблеми з рептиліями сповістив літак однієї з американських компаній: мовляв, біля ангару повзає кілька черепах — треба щось робити. Невдовзі такі повідомлення надійшли і з інших частин аеропорту, а деякі земноводні дісталися до злітних смуг.

Керівництво аеропорту ухвалило рішення заборонити зліт і посадку літаків, поки не приберуть усіх рептилій. Працівники аеропорту збирали «тортил» півгодини — і нарахували 78 особин, повідомила агенція «Франс пресс».

Інциденти за участю черепах трапляються у нью–йоркському аеропорту досить часто. Неподалік є затока, і у шлюбний період рептилії вибираються якраз на територію летовища.

А от у німецькій пригоді брав участь лише один борсук. Напевне, бідака надто перейнявся самотністю, бо його знайшли п’яного, як чіп. Борсук лежав прямісінько на дорозі. Один водій подумав, що тварину збила машина, і викликав поліцію. Борсук не реагував на звуки і не боявся людей, які приїхали з мигалками. Часопис «Шпігель» повідомив, що правоохоронцям вдалося встановити причину сп’яніння. Виявилося, що борсук поласував перестиглими вишнями. У шлунку ягоди забродили і охмелили звіра. Фінал історії простий: сердешну тварину відігнали мітлою з дороги і лишили на узбіччі відсипатися.

Одне незрозуміло: як полісмени встановили, що тварина п’яна? Не дихав же борсук у трубку...