Міляєв, давай заліковку, «п’ять»!

10.07.2009
Міляєв, давай заліковку, «п’ять»!

Віра Ребрик наметала спис на «срібло». (Фото з архіву «УМ».)

Левову частку всіх «синьо–жовтих» нагород на Всесвітній універсіаді в Белграді здобули наші «водники» — плавці й стрибуни. У четвер миколаївець Костянтин Міляєв під час попередніх та півфінальних стрибків із 10–метрової вишки тримався у тіні мексиканця Ромеля Пачеко. До фіналу українець кваліфікувався з другим результатом, а там уже зміг обійти латиноамериканця. Костя захопив лідерство з перших же стрибків і в підсумку переміг із показником у 493,75 бала.

Лише другою срібною нагородою України в сербській столиці став здобуток ялтинської метальниці списа Віри Ребрик (61,02 м). Перевершити неодноразову чемпіонку Африки та учасницю двох останніх олімпіад Вілоєн Сюнетт із ПАР (62,52 м) молодій кримчанці завадив брак досвіду.

Ще кілька наших земляків зупинилися за крок від п’єдесталу пошани. Ольга Завгородня з Чернігівщини у бігу на 800 м фінішувала четвертою, зупинившись на відстані 0,17 секунди від «бронзи». Такий же результат продемонстрував у секторі для потрійного стрибка Євген Семененко (16,80 м), який відчутно поступився результату олімпійського чемпіона Пекіна–2008 Нельсона Евора з Португалії — 17,22 м за переможцем.

А вчорашній вечір гарантовано мав принести нашій країні мінімум дві нагороди. За чемпіонство Універсіади українські футболісти билися з італійцями. А в фіналі стрільби з лука змагався володар олімпійського «золота» Пекіна — харків’янин Віктор Рубан. У півфіналі він здолав колегу по збірній Дмитра Грачова, тож переможений ще мав шанс отримати «бронзу».

Віримо і в наших «художниць», які завершують свій турнір сьогодні. «У Белграді я презентую нову програму. Хочу показати все, що я можу», — сказала напередодні лідер вітчизняної художньої гімнастики Ганна Безсонова. Два роки тому киянка серйозно поповнила скарбничку України нагородами найвищого гатунку.

У півфінал чоловічої тенісної «одиночки» вийшло одразу двоє наших співвітчизників: Іван Сергеєв та Артем Смирнов, сіяні тут першим та другим відповідно. А ось для Марії Малхасян четвер вийшов невдалим: у чвертьфіналі вона спочатку припинила боротьбу в парі з Оксаною Любцовою, а потім і в міксті зі Смирновим.

Учора був останній день баталій і для майстрів настільного тенісу. Зранку до півфіналу пробився Олександр Дідух, який виявився одним із небагатьох європейців на тлі азійських умільців пінг–понгу. У 1/8 фіналу Сашко був сильнішим за китайця Куй Кінг Лея (4:3), а потім здолав і його співвітчизника Їн Їксонга (4:2). За вихід до фіналу львів’янин сперечався з японцем Оя Хідетоші. А от Ганна Гапонова та Ярослав Жмуденко спортсменам Японії та Китаю поступилися ще в 1/8 фіналу.

Проводять останні поєдинки наші представники ігрових видів. Баскетболісти поступилися фінам із рахунком 62:67 і тепер посперечаються за 11–те місце з латишами. Волейболісти ж здолали шведів 3:1 та поборються за дев’яту позицію з чорногорцями.

 

МЕДАЛІ

Командний залік (станом на ранок п’ятниці)

Країна З С Б У

1. Китай 15 18 13 46

2. Японія 12 11 20 43

3. Півд. Корея 12 7 10 36

4. Росія 10 12 14 36

5. США 8 5 5 18

6. Польща 5 3 4 12

7. Україна 5 2 8 15