НОВИНИ ПЛЮС

07.07.2009

Сектор газу

Україна веде переговори з Росією та Європейським Союзом про залучення кредиту для закачування природного газу в українські підземні сховища до осінньо–зимового періоду. Про це вчора заявила Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко. «Зараз Україна досить важкий етап переживає — нам на п’ять мільярдів доларів потрібно закачати газу в підземні сховища, і необхідно це зробити, не маючи достатньої ліквідності в національній банківській системі. Саме тому я підтверджую, що ми звернулися до всіх тих, хто зацікавлений у накачуванні газу в ПСГ, — це Європейський Союз, це Російська Федерація», — цитує Тимошенко агенція «Ліга–бізнесінформ».

Тим часом голова представництва Єврокомісії в Росії Марко Франко заявив, що в ЄС немає грошей, аби допомогти Україні закупити російський газ для закачування в підземні сховища. «В основному це питання домовленостей між країною–виробником і країною–транзитером», — цитує європейського урядовця агенція «Інтерфакс».

МВФ розминувся з Кабміном Тимошенко

Учорашнє засідання Кабінету Міністрів, призначене на 15:00, довелося перенести. Однією з причин такого кроку стала інформація про відсутність на засіданні представників Міжнародного валютного фонду.

Агенція УНІАН із посиланням на свої джерела повідомила, що спочатку уряд через ЗМІ повідомив про дату й час засідання та заанонсував присутність представників МВФ (без їхнього відома). Після цього делегати фонду поінформували Кабмін, що на їхню присутність розраховувати не слід.

Нагадаємо, йдеться про можливість надання Україні чергового траншу кредиту МВФ.

Зірка для Тимошенко

Юлія Тимошенко отримала у подарунок зірку. Світило розташоване у сузір`ї Стрільця і називається іменем лідерки БЮТ. Цей подарунок главі уряду піднесла Асоціація малих міст України, а відповідний сертифікат учора вручив мер міста Українка, що під Києвом, Павло Козирєв.

Симетрична відповідь на «Все пропало»

У популярній мережі YouTube з’явилося відео з Юлією Тимошенко: глава уряду у себе вдома в простому вбранні і з розпущеною косою на плечі розмовляє по телефону із членами екіпажу літака, який здійснив аварійну посадку в Сімферополі, і дякує їм за мужність. Глава уряду говорить російською мовою, але при цьо­му «гекає» з українським акцентом, вживає слово «маліліся» тощо.

Експерти роблять висновок, що подача в маси такого «одомашненого» і «щирого» образу Тимошенко — це відповідь на програшний для пані Юлії ролик «Все пропало». Нове відео в YouTube — вочевидь розробка БЮТівських штабістів, адже знімав розмову Тимошенко у неї вдома хтось із найближчого оточення глави уряду.