ХРОНІКА

07.07.2009

Студентський спорт

На XXV літній Універсіаді, що триває в Белграді, українці минулих вихідних завоювали чотири медалі. Перше «золото» нам принесла команда шпажисток (Шемякіна, Почкалова, Кривицька, Петрюк), яка у фіналі здолала росіянок із рахунком уколів 45:34. Бронзові призери Олімпіади–2008 Ілля Кваша й Олек­сій Пригоров стали на Універсіаді другими у синхронних стрибках із триметрового трампліна, а Кваша, крім того, посів ще й третій рядок протоколу в індивідуальних змаганнях. Наступну «бронзу» Україні забезпечила гімнастка Дарина Згоба у вправі на колоді.

Легка атлетика

На змаганнях серії «Гран–прі» в Мадриді українка Ганна Міщенко фінішувала третьою в забігу на 1500 м із посереднім часом 4 хв. 7,44 сек.

* * *

На «Меморіалі братів Знаменських» у підмосковному Жуковському українці двічі здобували бронзові відзнаки: Віктор Ястребов — у стрибках потрійним (16,71 м), а Наталка Пігіда — у бігу на 400 м (51,97 сек.).

* * *

У п’ятницю в Осло відбувся другий у цьому сезоні турнір елітної «Золотої ліги». Саме тут у десяти дисциплінах розігрується найбільший призовий фонд — для тріумфаторів усіх шести змагань серії виділено один мільйон доларів призових.

Із переможців першого етапу (14 червня, Берлін) повторний успіх у Норвегії святкували семеро.

Єдина на турнірі українка, досвідчена запоріжанка Вікторія Паламар, у стрибках у висоту стала сьомою зі скромним результатом 1,80 м.