І своїх не поб’єш, і чужі бояться

07.07.2009
І своїх не поб’єш, і чужі бояться

Олександр Дмитренко не встояв перед Едді Чемберсом. (Фото Рейтер.)

Титульний бій у суперважкій вазі (понад 91,7 кг) між двома українцями так і не перейшов із розряду ймовірних у категорію реальних планів. Спочатку киянин Володимир Вірчіс програв відбірковий поєдинок за версією WBC за право вийти на ринг проти Віталія Кличка кубинцеві Хуану Карлосу Гомесу. А минулої суботи шанс позмагатися за пояс WBO з іншим Кличком, Володимиром, змарнував кримчанин Олександр Дмитренко.

У головному двобої вечора боксу в Гамбурзі 27–річному Дмитренкові протистояв американський одноліток Едді Чемберс. До цього побачення Сашко виграв усі 30 дуелей на професіональному ринзі (19 нокаутом), а Едді програв лише одного разу в 36 зустрічах. Тоді «янкі» намагався наблизитися до чемпіонського бою за версією IBF (цим поясом також володіє Кличко–молодший), але поступився росіянину Олександрові Повєткіну. Друга спроба у Чемберса вийшла краще.

Хоча українець і американець провели на ринзі всі відведені 12 раундів, лише в перших чотирьох наш співвітчизник знаходив можливості відповідати рівноцінними атаками на дії рухливого опонента. Потім сили стали залишати кримчанина — попри солідну перевагу у вазі (115 кг проти 95), його удари не виглядали потужнішими, ніж у відносно невисокого Едді. Чемберс вдало й швидко атакував, двічі відправляв Дмитренка в нокдаун, змушуючи рефері відкривати рахунок. Тож підсумкова перемога темношкірого спортсмена виглядає закономірною. Залишається тільки дивуватися, як один із суддів побачив на ринзі рівну боротьбу (очевидно, не обійшлося без впливу Дмитренкового промоутера Клауса–Пітера Коля) — загалом 113:113, 116:111, 117:109 на користь гостя з–за океану.

Таким чином, Чемберс став офіційним претендентом на титульний поєдинок WBO з Володимиром Кличком. Але українцеві, швидше за все, доведеться восени захищати інший пояс — IBF — у зустрічі проти офіційного претендента цієї організації, Повєткіна.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Скандальний британець Девід Хей, який не бився з Кличком–молодшим 20 червня через травму, може зійтися в ринзі зі старшим братом. Менеджер Кличків Бернд Бенте підтвердив, що дуель Хея й Віталія цілком імовірна вже у вересні.