Не ховайте, а ставайте. В чергу

04.07.2009
Не ховайте, а ставайте. В чергу

Після смерті колишнього поп–короля Майкла Джексона минуло вже дев’ять днів, а його тіло ніяк не віддадуть землі. Попередня інформація від родичів співака про те, що зірку поховають у середу, 1 липня, на Майкловому ранчо «Неверленд», виявилася неправдивою за обома пунктами. По–перше, середа минула, за нею — четвер і п’ятниця, а ще не було ані похорону, ані обіцяного публічного прощання із Джексоном. По–друге, закони Каліфорнії наказують ховати померлих тільки у відведених для цього місцях, тобто на цвинтарях.

Агенція «Франс пресс» із посиланням на членів родини небіжчика вчора повідомила, що сім’я Джексонів нарешті оголосила «офіційну» дату прощання з Майклом. Церемонія для публіки має відбутися наступного вівторка на спортивній арені «Стейплз–центр» у Лос–Анджелесі (до речі, саме там Віталій Кличко свого часу побив Корі Сандерса і став чемпіоном WBC). Передбачається, що попрощатися зі славетним виконавцем прийдуть близько 11 тисяч осіб — саме таку кількість квитків на захід планують розповсюдити безплатно серед усіх бажаючих. Початок церемонії — о 10–й годині ранку за каліфорнійським часом.

Водночас остаточного рішення про місце поховання Майкла Джексона родина екс–короля поп–музики поки так і не ухвалила. Або принаймні ще не озвучила. Щоправда, неофіційну інформацію (або припущення?) з цього приводу поширив телеканал E!: Джексона начебто поховають на лос–анджелеському цвинтарі «Форест Лоун».

 

«ДЖЕКСОНОМАНІЯ»

При тому, що 50–річний Майкл Джексон по смерті залишив боргів на суму близько 400–500 мільйонів доларів, вартість його статків, за оцінкою обізнаних джерел, становить як мінімум на 200 мільйонів більше від обсягу заборгованості. А вже після трагічного 25 червня доходи спадкоємців Джексона почали різко зростати за рахунок шалених продажів Майклових дисків та взагалі будь–чого, пов’язаного з іменем колишнього поп–ідола. Зокрема, на всіх можливих аукціонах продаються тисячі джексонівських лотів, і експерти в галузі колекціонування застерігають від покупки підроблених сувенірів, викинутих на ринок у великій кількості. Мовляв, якщо вже так хочеться купити «частинку Джексона», то слід іти на серйозні аукціони.

На одному з таких — «Крістіз» — днями пішла з молотка рідкісна фотографія сімейної групи Jackson 5, підписана всіма учасниками колективу. Її вдалося продати за 2 тисячі євро, що втричі більше від суми, яку спершу планували отримати за лот організатори торгів.