ХРОНІКА

03.07.2009

Футбол

Товариські матчі. «Динамо» — «Аксамс–Гьотценс» (Австрія, любителі) — 9:0, «Чорноморець» — «Іскра–Сталь» (Молдова) — 2:0, «Дніпро» — «Іллічівець» — 2:1, «Арсенал» — «Нафком» — 2:1, «Волинь» — «Металіст» — 2:3, «Шахтар» (Червоноград) — «Металіст» — 0:4, «Зоря» (молодь) — «Краснодонвугілля» — 1:1, «Металург» (З) — «Аустрія» (Австрія) — 1:1.

* * *

Ліга чемпіонів. Перший кваліфікаційний раунд. Перші матчі. «Тре Фіорі» (Сан–Марино) — «Сент Хуліа» (Андорра) — 1:1, «Хіберніанс» (Мальта) — «Могрен» (Чорногорія) — 0:2.

Вільна боротьба

У другий день юніорського чемпіонату Європи, який зараз відбувається у Тбілісі, українці вибороли дві бронзові нагороди. Призерами стали Анжела Клещова (вагова категорія до 44 кг) та Ірина Нетреба (67 кг).

* * *

У новоопублікованому рейтингу IFFHS (Міжнародна федерація футбольної історії та статистики) українські клуби «Шахтар» та «Динамо» посідають сьоме та восьме місця відповідно. Харківський «Металіст» перебуває на 42–й позиції. А лідирує іспанська «Барселона», яка залишила позаду англійські «Манчестер Юнайтед» та «Челсі».

* * *

Українські арбітри обслуговуватимуть матчі першого кваліфікаційного раунду Ліги Європи. На поєдинок між словацьким «Спартаком» та азербайджанським «Інтером» призначено бригаду у складі Віктора Швецова, Ігоря Бицкала та Миколи Левка, а резервним арбітром став Юрій Можаровський.

На тій же стадії повторну зустріч між казахським «Окжетпесом» та молдовським «Зімбру» обслуговуватимуть Андрій Шандор, Віталій Пономар, Анатолій Філевич та резервний арбітр Юрій Грисьо.

Гандбол

Чемпіонат Європи (U–19). Чоловіки. Група С.

Україна — Туреччина — 30:15, Україна — Чехія — 20:22, Україна — Білорусь — 18:17.

Турнірне становище після 3–х турів: Білорусь, Україна, Норвегія, Австрія — 4 очки, Чехія — 2, Туреччина — 0.

Вшанування

За рішенням експертної комісії НОК з визначення найкращого спортсмена та тренера місяця лауреаткою червня визнано чемпіонку командної першості Європи з легкої атлетики в бігу на 800 м Юлію Кревсун, яка в португальській Лейрії продемонструвала найкращий результат сезону у світі. Найкращим тренером названо особистого наставника легкоатлетки Ігоря Ліщинського.

Експерти відзначили також успіхи ще двох чемпіонів континенту — стрибуна у висоту Юрія Кримаренка, який вперше після тривалої перерви з моменту здобуття титулу чемпіона світу досяг вагомої перемоги, та Наталії Семенової, що тріумфувала у метанні диску.

Хокей

Хокейний клуб «Сокіл», за повідомленням його інтернет–сторінки, станом на 1 липня повністю погасив усі борги із зарплатні за минулий сезон перед своїми гравцями. Минулої середи головний хокейний клуб України розпочав підготовку до нового сезону.