НОВИНИ ПЛЮС

27.06.2009

Парламент

Партія регіонів вимагає підвищити прожитковий мінімум та мінімальну зарплату. Для цього «Регіони» вчора заблокували трибуну Верховної Ради. Соратники Віктора Януковича вимагають продовжити роботу поточної сесії парламенту, якщо на останньому пленарному тижні не буде ухвалено зміни до бюджету. Народні депутати не змогли домовитися про порядок денний, і Володимир Литвин був змушений закрити роботу парламенту. Наступне засідання відбудеться 7 липня.

Відділ кадрів

Учора парламент мав призначати міністрів. Це питання довелося відкласти через блокаду Партії регіонів. Народний депутат від БЮТ Роман Забзалюк оприлюднив список кандидатур: на посаду міністра транспорту пропонується Таріел Васадзе, на Мінфін — Федір Ярошенко, міністром юстиції замість Миколи Оніщука — Віктор Шемчук, віце–прем’єром щодо підготовки Євро–2012 — Юрій Любоненко, віце–прем’єром із «загальних» питань — ректор Київського політехнічного інституту Михайло Згуровський, керівником Мінвуглепрому — Олександр Клименко, міністром закордонних справ — Олег Шамшур.

Тимошенко висловилася про флот

Прем’єр–міністр Юлія Тимо­шенко заявляє, що після 2017 року на території України не буде ніяких іноземних військових баз. Про це вона сказала, відповідаючи на запитання студентів Львівського політехнічного інституту про долю російського Чорноморського флоту, що базується в Криму. «Ви знаєте, що угода закінчується (в 2017 році), й наша країна буде вільна від будь–яких баз», — цитує Тимошенко УНІАН.

Новий посол Росії

До Міністерства закордонних справ надійшли документи на призначення Михайла Зурабова Послом Російської Федерації в Україні. Про це повідомив речник МЗС Василь Кирилич.