«Купіть татків прах! Недорого»

27.06.2009

Інтернет–аукціон eBay славиться оригінальними лотами. На ньому вже виставляли й душі, і дівочу незайманість, і ціле життя. А тепер ось кожен охочий може придбати… прах британця Кена Айрленда. Причому чоловік не заповідав, щоб після спалення в крематорії попелом його тіла розпорядилися саме таким чином, — на аукціон останки рідного батька виставив «люблячий» син.

50–річний Уїльям Айрленд із міста Атерстон, що у британському графстві Ворвікшир пояснює, що таким чином помстився батькові, який покинув його з матір’ю, коли малому Біллі було шість років. «Протягом усього дитинства я сумував за татом. Пізніше вистежив його, і ми певний час почали проводити разом. Але в 2006 році він помер. І, як з’ясувалося, залишив усе своє майно жінці, заради якої покинув мою матір, та сину цієї жінки. Про мене він ніколи не дбав!» — обурюється Айрленд–молодший.

Однак, незважаючи на спротив другої жінки покійного Кена, його прах дістався сину. У підписі до незвичайного лоту на сайті eBay Уїльям зазначив: «Ось прах мого батька, Кеннета Айрленда, який порушив подружню вірність і залишив дружину з двома дітьми та 17 фунтами в кишені. Він не дав ані пенні на виховання своїх дітей».

Поки що торги на аукціоні відбуваються без особливого ажіотажу.