ХРОНІКА

27.06.2009

Шахи

Міжнародний турнір у Базні (Румунія). 10–й тур. Іванчук (Україна) — Раджабов (Азербайджан) — 0,5:0,5.

Підсумкове становище: Іванчук — 7, Гельфанд (Ізраїль) — 6; Раджабов — 5,5...

Багатоборство

Українка Наталія Добринська здобула перше місце в змаганнях з жіночого семиборства на міжнародному турнірі багатоборців у чеському місті Кладно.

Вінничанка показала підсумковий результат у 6249 балів. Другою тут була представниця Узбекистану Юлія Тарасова (5916). Третьою — ісландка Хельга Цорстейндоттір (5878). Ще одна українка, Ірина Ількевич, зупинилася за крок до п’єдесталу з результатом у 5589 балів.

Баскетбол

Товариські матчі. Чоловіки. Німеччина — Україна — 85:72, Україна — Бразилія — 70:75.

* * *

Захисник «Миколаєва» Сергій Гладир був обраний під 49–м номером у другому раунді драфту НБА. Український захисник тепер перебуватиме на контракті з клубом «Атланта хоукс». Центровий «Києва» В’ячеслав Кравцов, який також виступав на драфті, жодну команду не зацікавив.

А під першим номером тут обрано 20–річного форварда Блейка Гріффіна, який тепер виступатиме за «Лос–Анджелес кліпперз».

Гандбол

Чемпіонат Європи з пляжного гандболу. Ларвік (Норвегія). Жінки. Другий груповий раунд. Група І. Україна — Данія — 0:2.

Турнірне становище піс­ля трьох матчів: Укра­їна, Італія, Норвегія — 4, Хорватія, Швейцарія, Данія — 2.

* * *

Визначилися суперники чемпіона України в другому раунді кваліфікації жіночої Ліги чемпіонів на наступний сезон. Криворізький «Смарт» на цьому етапі зустрінеться з угорською командою «Будапешт–Банк», «Хандболдом» з Данії та клубом, який здолає перший кваліфікаційний етап. Другий раунд триватиме з 30 жовтня по 1 листопада.

Велоспорт

Найсильніший вітчизняний велогонщик Ярослав Попович має намір позмагатися у чемпіонаті України з велоспорту, який 26—27 червня відбуватиметься у Феодосії. Велосипедист «Астани» хоче спробувати свої сили у другий день змагань, коли відбудеться групова гонка. А вже 30 червня Попович планує розпочати підготовку до змагань «Тур де Франс».

Теніс

Уїмблдонський турнір. Призовий фонд 12 млн. 550 тис. фунтів стерлінгів. Другий раунд. Парний жіночий розряд. Віра Душевіна/Тетяна Перебийніс (Росія/Україна) — Кайя Канепі/Іпек Шеноглу (Естонія/Туреччина) — 4:6, 6:4, 2:6.