ЦИТАТИ ТИЖНЯ

26.06.2009

Віктор Черномирдін,
екс–посол Росії в Україні
— про ставлення до Віктора Ющенка:

— У мене з Віктором Андрійовичем усі ті висловлювання, які у нього там були і так далі… Я ще раз кажу, з повагою ставлюсь до нього як до людини, ми і раніше були знайомі. Він романтик. Він малює. Це хороші якості! Я не малюю. Не можу малювати. А якщо намалюю, то мало не буде.

(«Новий канал»)

 

Йосип Вінський,
екс–міністр транспорту та зв’язку
— про своє політичне майбутнє:

— Давайте я закінчу цей етап свого життя, якщо вдасться його закінчити без рубців на серці й не повторити долю Георгія Кирпи, тому що питання може стояти і так. І тоді я визначуся. Я доведу цю тему до кінця, тому що ця боротьба стосується долі держави і фундаментальних цінностей. Але те, що я працюватиму на лівому фланзі політичного спектру, — безсумнівно.

(«Коммєрсант–Україна»)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про працездатність ВР:

— Одні кричать – тільки їхнє голосуй. Інші – їхнє. Дайте ж можливість працювати! Я хочу сказати – домовляйтеся між собою. Бо коли вам треба прийняти ті рішення, які вирішують інші питання, ви домовляєтесь і голосуєте за 300 голосів. Домовтеся й у цьому питанні – не ґвалтуйте мене!

(«Українська правда»)

 

Віктор Янукович,
голова Партії регіонів
— про негативні аспекти домовленості України з Європою про модернізацію «труби»:

— Вам мало того, що наробили у відносинах з Росією? Не мало. А ви ще й поговоріть із нашими партнерами в Європі, там багато нормальних людей. Поговоріть, що ми в цю гру грати не повинні, бо вона тільки зашкодить. Результат ми отримали: гостра реакція Росії, Європа відступила назад, а Україна знову опинилася в лайні, м’яко кажучи.

(ICTV)

Або
— про ставлення до політики:

— Я не люблю політику. Її неможливо полюбити, тому що не може нормальна людина полюбити займатися обманом та шельмуванням.

(ICTV)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр
— про «уряд порожніх крісел»:

— Ви знаєте, бували досить часті випадки, коли десятеро футболістів вигравали футбольний матч... Я думаю, що наш уряд, навіть коли в нас до повного комплекту не вистачає трохи гравців–фахівців, — ми все одно цей матч виграємо з великою перевагою у кризи.

(«Українські новини»)