НОВИНИ ПЛЮС

26.06.2009

Станік знову в КС

Апеляційний суд Києва поновив Сюзанну Станік на посаді судді Конституційного Суду. Про це журналістам повідомив народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов. За його словами, 24 червня відбулося засідання Апеляційного суду Києва, і суд повторно поновив Станік на посаді судді КС. «Вона з дня на день готова вийти на роботу», — цитує Ківалова УНІАН.

20–та річниця Руху

Учора Верховна Рада прийняла постанову про відзначення 20–річчя створення «Народного руху України за перебудову». «За» проголосував 231 депутат; не голосували «Регіони» і комуністи. Згідно з постановою, місцевим державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування рекомендується сприяти у відзначенні цієї дати та проведенні у вересні 2009 року в місті Києві, обласних центрах, інших містах заходів, пов’язаних із датою. Пропонується спорудити монумент на одній із центральних площ міста Києва з одночасним перейменуванням її на майдан «Народного руху України за перебудову». Також депутати проголосували за те, щоб у листопаді 2009 року у Верховній Раді пройшли парламентські слухання з питання про національну ідентичність України в умовах викликів глобалізації. За постанову проголосувало 230 народних депутатів (знову без ПР і КПУ).

Тіло Чорновола ексгумують

Народний депутат Тарас Чорновіл вирішив погодитись на ексгумацію тіла свого батька, В’ячеслава Чорновола, для проведення додаткового розслідування. Учора він сказав журналістам, що, попри серйозні сумніви, вирішив, що на ексгумацію треба погодитись. Він уже надав відповідну згоду Генеральній прокуратурі. «Рішення для мене було не простим», — цитує Чорновола УНІАН.

Наїзди

Охорона адмінбудівлі КП «Київська фармація» застосувала сльозогінний газ проти оператора знімальної групи програми «Закрита зона». Як розповіла «Українській правді» журналіст програми Олена Бондаренко, інцидент стався тоді, коли знімальна група намагалася записати «стенд–ап» на тлі адмінбудівлі «Київської фармації». Звідти вийшов охоронець і намагався заборонити зйомку. Пізніше до них вийшов інший чоловік із такими ж претензіями, який і застосував сльозогінний газ проти оператора групи. Учасники інциденту дали свідчення у відділі міліції.