ХРОНІКА

26.06.2009

Футбол

Кубок конфедерацій (ПАР). Перший півфінал. Іспанія — США — 0:2 (Алтідор, 27; Демпсі, 74; вилучення: Бредлі, 86 (США)).

* * *

Київське «Динамо» підписало контракт зі своїм першим за це міжсезоння новачком. Захисник бразильського «Атлетико Мінейро» Леандро Алмейдо уклав із чемпіонами України угоду на п’ять років. 22–річний гравець провів за свій попередній клуб 101 матч і забив 14 голів.

* * *

За повідомленням українських ЗМІ, капітан «Шахтаря» Даріо Срна, якого посилено «сватають» у найсильніші клуби Західної Європи, отримав від президента «гірників» Ріната Ахметова пропозицію підписати довічний контракт. Якщо хорватський півзахисник пристане на цю пропозицію, то виступатиме в Донецьку до закінчення своєї кар’єри.

* * *

Контрольні матчі. «Ред. булл» (Австрія) — «Металург» (З) — 3:0, «Ворскла» — «Волинь» — 1:2, «Карпати» — «Халадаш» (Угорщина) — 4:1.

Гандбол

Відбулося жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи серед чоловіків, який відбудеться у січні в Австрії. Збірна України потрапила до групи А, яка змагатиметься в Граці. Нашими суперниками стануть команди Норвегії, Хорватії та Росії. До наступного групового раунду вийдуть три перші збірні з групи.

* * *

Чемпіонат Європи з пляжного гандболу. Ларвік (Норвегія).

Чоловіки. Група А. Україна — Данія — 2:1, Україна — Туреччина — 0:2, Україна — Росія — 1:2, Україна — Швеція — 1:2.

Підсумкове становище: Росія — 8 очок, Туреччина, Да­нія, Норвегія — 4, Україна, Швеція — 2.

Жінки. Група В. Україна — Туреччина — 2:0, Україна — Швейцарія — 2:0, Україна — Хорватія — 2:1, Україна – Швеція – 2:1.

Підсумкове становище: Україна — 8, Хорватія — 6, Швейцарія – 4, Швеція — 2, Ту­реччина — 0.

Наші жінки, на відміну від чоловіків, вийшли до чвертьфіналу.

Автоспорт

У наступному сезоні автоперегони у класі «Формула–1» збережуть нинішній організаційний формат. Днями всесвітня рада Міжнародної федерації автоспорту (ФІА) провела засідання, після якого автомобільні боси знайшли спільну мову з Асоціацією команд «Формула–1» (ФОТА) та домовилися й надалі проводити єдиний чемпіонат. Причиною непорозуміння було бажання ФІА з наступного сезону обмежити річний бюджет «стаєнь».

Шахи

Міжнародний турнір у Базні (Румунія). 9–й тур. Іванчук (Україна) — Камський (США) — 0,5:0,5.

Лідери: Іванчук — 6,5, Гельфанд (Ізраїль) — 5,5; Раджабов (Азербайджан) — 5...