Дівчатка для биття

26.06.2009
Дівчатка для биття

Катерина напружувалася, але колишній першій ракетці світу програла без питань. (Фото Рейтер.)

Суцільне розчарування — іншими словами важко охарактеризувати виступ наших землячок на Уїмблдонському турнірі. Останньою представницею України в одиночному розряді й єдиною у другому раунді залишалася Катерина Бондаренко. Однак учора по обіді на корті №1 її прогнозовано вибила з сітки знаменита Венус Уїльямс, третій номер «посіву». 6:3, 6:2 — перемога темношкірої американської зірки.

Після стартових провалів в «одиночці» уболівальники пов’язували сподівання на певний успіх із парним жіночим розрядом: принаймні сестри Бондаренко в дуеті ще не так давно вигравали відкритий чемпіонат Австралії. Але смуга невдач триває. Справжньою карою для першої ракетки України Олени Бондаренко на Уїмблдоні стали господарки змагань — британські тенісистки. У першому раунді Бондаренко–старша поступилася підданій Її Величності королеви Єлизавети ІІ Олені Балтачі, а невдовзі була бита представницями Туманного Альбіону і в парі з молодшою сестрою.

Мелані Саут та Жоселін Рей зовсім не виглядали серйозними опонентками для наших дівчат. Саут зараз перебуває на 129–й позиції рейтингу WTA, Рей — взагалі теліпається в сьомій сотні. Однак британки легко взяли перший сет — 6:1, а в другому спочатку відпустили українок уперед (за рахунку 3:5 на свою користь Олена й Катерина мали із півдесятка сет–болів). Але у вирішальні моменти саме британки зробили кілька чудових брейків, наздогнали й покарали фавориток за незібраність — 7:6 (7:4 на тай–брейку). Відтак Олена припинила боротьбу на полях Англії в середу, а Катерину, як ми вже знаємо, така доля спіткала в четвер.

Припинила боротьбу й Вікторія Кутузо­ва, яка разом із латвійкою Лігою Дікмеєре змагалася проти словачки Магдалени Рибарікової та бельгійки Яніни Вікмаєр — 0:6, 3:6.

Натомість потішили дві інші наші представниці в дуетах. Марія Коритцева в парі з білорускою Тетяною Пучек помстилася за невдачі сестер Бондаренко, обігравши британок Наомі Кавадай та Кеті О’Брайан — 6:4, 6:3. А завершила середу своїм вдалим виступом пара Тетяни Перебийніс та росіянки Віри Душевіної. Вони з боєм, але таки здолали тайвансько–угорський союз Юнь Ян Чан та Агнес Шавай — 7:5, 3:6, 6:4. У другому раунді Тетяна та Віра зустрінуться з естонсько–турецьким дуетом Кайя Канепі/Іпек Шеноглу.

Третій день Уїмблдонського турніру відзначився черговими вильотами «сіяних» росіянок. До Марії Шарапової (24–й номер посіву) приєдналися Анастасія Павлюченкова (31) та Аліса Клейбанова (27). Зате продовжують впевнено виступати лідери «посіву». Американка Серена Уїльямс (2) здолала Ярмілу Грот з Австрії (6:2, 6:1), а росіянка Олена Дементьєва (4) — француженку Аравен Резаї (6:1, 6:3).

У чоловіків стабільно виступає лідер «посіву» Роже Федерер. Позавчора, в матчі другого раунду, він був сильнішим за іспанця Гільєрмо Гарсія–Лопеса — 6:2, 6:2, 6:4.

Станом на 16.30 за київським часом учорашнього дня, коли цей номер «УМ» готувався до друку, із завершених матчів другого раунду найцікавішими були такі: в чоловіків — Бердих (Чехія, 20) — Матьє (Франція) — 6:2 6:4, 6:4; у жінок —Кузнєцова (Росія, 5) — Парментьє (Франція) — 6:1, 6:3; Стосур (Австралія, 18) — Малек (Німеччина) — 4:6, 7:6, 6:4.