ХРОНІКА

24.06.2009

Баскетбол

Чемпіонат Європи. Жінки (Латвія). 1/4 фіналу. Латвія — Росія — 64:69 ОТ, Франція — Греція — 51:49.

За 7–ме місце. Латвія — Словаччина — 67:59. За 5–те місце. Італія — Греція — 56:60.

Півфінали. Білорусь — Франція — 56:64, Іспанія — Росія — 61:77.

За 3–тє місце. Іспанія — Білорусь — 63:56. Фінал. Франція — Росія — 57:53.

* * *

Товариські матчі (жінки). Ук­раїна (U–20) — Ізраїль (U–20) — 75:67, 85:80.

Футбол

Відбулося жеребкування першого та другого кваліфікаційного раундів Ліги Європи сезону 2009/10. Донецькому «Металургу» на другому етапі доведеться помірятися силами з переможцем пари, у якій змагатимуться білоруський МТЗ–РІПО та чорногорська «Сутьєска». Матчі другого раунду відбудуться 16 та 23 липня.

* * *

Чемпіонат Європи (U–21, Швеція). Група B. З–й тур. Фінляндія — Іспанія — 0:2 (Торрехон, 29; Леон, 55), Німеччина — Англія — 1:1 (Кастро, 4 — Родуелл, 29).

Підсумкове становище команд: Англія — 7, Німеччина — 5, Іспанія — 4, Фінляндія — 0.

До півфіналу вийшли молоді англійці та німці.

* * *

Сергій Ребров незабаром перестане бути футболістом казанського «Рубіна» й отримає статус вільного агента. Екс–півзахисник збірної України не прибув на збір до Австрії, де зараз тренуються футболісти зі столиці Татарстану, а його агент узгоджує останні деталі розриву контракту або майбутнього трансферу. Передбачається, що Ребров, який у складі «Рубіна» став чемпіоном Росії, незабаром може підписати контракт із київським «Арсеналом».

* * *

Захисник Дмитро Чигринський, якого останнім часом посилено «сватали» до іспанської «Барселони», не виступатиме за каталонський клуб. За повідомленням сайту «Чемпіон», власник «Шахтаря» Рінат Ахметов відмовився продавати одного з ключових виконавців своєї команди. Трансферну ціну Чигринського називали у 15 млн. євро.

Шахи

Міжнародний турнір 20–ї категорії (Базна, Румунія). 8–й тур. Іванчук (Україна) — Гельфанд (Ізраїль) — 0,5:0,5.

Лідери: Іванчук — 6, Гельфанд — 5; Раджабов (Азербайджан) — 4,5…

Важка атлетика

На молодіжному чемпіонаті світу, що відбувся в Бухаресті, українці вибороли дві нагороди. У категорії до 105 кг Сергій Тагіров із результатом 374 кг здобув «срібло». Катерина Дрюмова у вазі до 63 кг стала бронзовою призеркою із загальним результатом 202 кг.

Бокс

Чемпіон світу за версією WBC у надважкій вазі Віталій Кличко має намір провести поєдинок на новому стадіону «Донбас Арена» в Донецьку. «Зараз величезна кількість глядачів хоче спостерігати поєдинки братів Кличків «живцем». Й у вересні для цього є всі передумови. Наприклад, чудово було б провести двобій проти Миколи Валуєва в Донецьку, де на той час відкриється новий ультрасучасний п’ятизірковий футбольний стадіон», — сказав Кличко–старший в інтерв’ю газеті «Блік».