Над усім Уїмблдоном безхмарне небо

24.06.2009
Над усім Уїмблдоном безхмарне небо

Катерина Бондаренко поки єдина з українок пробилася до другого раунду змагань. (Фото з архіву «УМ».)

Другий день — вихід сестер

Учора, як і в перший день змагань, погода не зіпсувала всесвітнє свято тенісу — головний «трав’яний» турнір року. Над Лондоном сяяло сонце, і всі поєдинки відбувалися за розкладом. Найбільші сподівання українські любителі тенісу пов’язують із сестрами Бондаренко. Молодша, Катерина, відкривала другий день Уїмблдону матчем проти латвійки Анастасії Севастової. Нашій тенісистці, котра піднялася в рейтингу WTA на 73–ту сходинку, не без проблем вдалося переграти вочевидь слабшу суперницю — 6:3, 7:6 — та пройти до другого раунду змагань. Старшій, Олені, жереб підніс цікавішу опонентку — доньку колишнього футболіста київського «Динамо» Сергія Балтачі — Олену Балтачу, яка народилася на Туманному Альбіоні і виступає за Велику Британію. Протистояння цих тенісисток було заплановане на вчорашній вечір.

У протистоянні Тетяни Пере­бийніс та білоруски Ольги Говорцової фавориткою вважали 21–річну мінчанку, і вона виправдала сподівання — 6:4, 3:6, 4:6 на її користь.

Ще два поєдинки за участі наших спортсменок закінчились учора пізно ввечері. Марія Коритцева протистояла американці Вані Кінг, а Ольга Савчук у парі з австрійкою Тамірою Пашек — сильному словацько–японському дуету Даніели Гантухової та Аї Сугіями, які «сіяні» в Лондоні шостими.

Шарапова похвалила Кутузову

«Сьогодні я змагалася з непростою суперницею, яка добре діє на траві», — такими компліментами нагородила колишня перша ракетка світу Марія Шарапова українку Вікторію Кутузову після їхньої позавчорашньої зустрічі у стартовому колі Уїмблдону. Як уже повідомляла «УМ», Шарапова, котра недавно відновилася після складної травми, програвала по ходу матчу, таки схилила шальки терезів на свою користь.

79–та ракетка в рейтингу WTA одеситка Кутузова стала першою українкою, яка зачохлила ракетку на смарагдових кортах Всеанглійського клубу лаун–тенісу й крикету. Уже під вечір першого дня змагань її долю повторила Юліана Федак, яка змагалася в парному розряді в одній команді з боснійкою Мерваною Югич—Салкич. Як і Кутузова, цей союз упевнено подолав бар’єр кваліфікації. Але вже перший раунд основної сітки турніру став для українки і боснійки останнім: вони поступилися полькам Клаудії Янс та Алісії Росольській — 4:6, 3:6. Поразка особливо прикра тим, що «наша» пара спочатку впевнено вела в рахунку 4:1 у першому сеті.

Із цікавих результатів стартового дня відзначимо також поразки «сіяних» американця Джеймса Блейка (17) та іспанця Фелісіано Лопеса (21) серед чоловіків та невдачу швейцарки Паті Шнідер (21) і канадійки Александри Возняк (23) — у жінок. Щоправда, Шнідер поступилася вже згаданій японці Аї Сугіямі, яка свого часу входила до першої десятки світового рейтингу, а Возняк — теж досвідченій Франчесці Ск’явоне з Італії.

Не назвеш несподіваним і програш Блейка в трьох сетах від італійця Андреаса Сеппі (5:7, 4:6, 6:7) — на лондонських кортах американець ніколи не відзначався високими результатами й далі третього раунду Уїмблдону не пробивався. «Я припустився занадто багато помилок, а мій суперник виглядав найкращим на корті», — розповідав після гри засмучений Блейк.

Невдало розпочав свій поєдинок проти француза Жульєна Бенетто серб Новак Джокович (4), але після втраченого першого сету решта були за досвідченішим балканцем — 6:7, 7:6, 6:2, 6:4. Прогнозовано здолали своїх суперників й інші лідери посіву. Про легку перемогу Роже Федерера ми вже згадували, і так само впевнено подолала португалку Неузу Сильву американка Серена Уїльямс (2) — 6:1, 7:5.

Росіянка Динара Сафіна (1) та американка Венус Уїльямс (3) у боротьбу вступили вчора, після здачі цього номера «УМ» до друку.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Збірна Бельгії визначилася з місцем проведення матчу раунду «плей–оф» за вихід у Світову групу Кубка Девіса. Із 18 по 20 вересня чоловічі команди Бельгії та України зіграють у місті Шарлеруа на кортах із ґрунтовим покриттям.