ЦИТАТИ ТИЖНЯ

19.06.2009

Віктор Ющенко,
Президент України
— про конституційний процес:

— Ми повинні спонукати всіх політиків дістати з тайників Конституції, які написані Медведчуком, Тимошенко чи третьою стороною. Якщо ми чесні політики — будь ласка, витягуємо руки з кишень, кладемо на стіл, даємо текст і кажемо: це світогляд, який стоїть за мною, це той світогляд, який я хочу принести своїй нації.

(ICTV)

 

Віктор Янукович,
лідер Партії регіонів
— про свій жарт щодо ідеї підняття вікового бар’єра для кандидатів у президенти:

— На столі лежала довідка, в якій було виписано, у яких державах існують обмеження на виборах Президента. І мені кажуть із такою посмішкою, що є пропозиція підняти віковий рівень до 40 років. А я запитав: «А чому до 40, а не до 45 або 50?» Це був такий жарт. Які були думки в той час у Юлії Володимирівни, я не знаю, бо я не читаю думок у людей. Я пожартував, тому що я добре розумію, що Юлії Володимирівні в цьому році буде 49 років. Я сказав, «чому б не 50?» І на цьому ми закінчили.

(«Інтер»)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр України
— про довіру до Ющенка та Януковича:

— Я чітко розпрощалася з ілюзіями і знаю, що біля мене ніхто не може стати поруч. Ні один Віктор, ні другий. І це означає, що я мушу покладатися тільки на себе.

(ICTV)

 

Віктор Пинзеник,
екс–міністр фінансів
— про перспективи поліпшення економічної ситуації:

— До кінця року динаміка ВВП поліпшиться. Але, на жаль, не завдяки змінам в економіці, а з погляду статистики. Поясню: в листопаді 2008–го відбулося падіння ВВП на 15% рік до року, в грудні – приблизно на 16–17%. Тобто цьогорічна статистика за листопад–грудень рахуватиметься вже до мінусової бази. Відповідно, показники падіння ВВП наприкінці року будуть значно меншими. Проте це не означає, що економічна ситуація поліпшиться... Підстав для поліпшення просто немає.

(«Український тиждень»)

 

Юрій Луценко,
міністр внутрішніх справ
— про шанси Яценюка на виборах:

— Тільки в нашій країні кролик може вирішити, що він — цар звірів. Я впевнений, що Арсеній Яценюк має бути в керівній ланці дер­жави, але Президентом у 35 років, без жодного депутата в парламенті, без жодної підтримки — це прикольно. Я не вірю, що це можливо і що Яценюк–Президент — це ефективно.

(«УП»)