НОВИНИ ПЛЮС

19.06.2009

СБУ прослуховувала заступника Генпрокурора

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що підстав підозрювати заступника генпрокурора Рената Кузьміна в порушенні режиму роботи з секретними документами не було. В листі на ім’я заступника Генпрокурора є визнання того, що в рамках контррозвідувальної справи СБУ здійснювала «окремі оперативно–технічні заходи», які тимчасово обмежували права Кузьміна, повідомили газета «Сєгодня» з посиланням на головне слідче управління Генпрокуратури. Наливайченко також повідомив Кузьміну, що матеріали, які малися у справі, «знищені у встановленому порядку». Сам заступник Генпрокурора заявив газеті, що має намір домагатися повного розслідування справи, й покарання тих, із чиєї вини обмежувалися його права.

Вшанування героїв УПА на Тернопільщині

Тернопільська обласна рада ухвалила рішення про вшанування та соціальний захист ветеранів ОУН–УПА на території області. Депутати рекомендують встановити за рахунок коштів обласного бюджету надбавки до пенсій ветеранам ОУН–УПА в розмірі 100% та 50% пільгу щодо сплати послуг ЖКГ. Відповідні виплати слід передбачити у бюджеті на 2010 рік. Також рада ухвалила рішення провести нагородження ветеранів національно–визвольного руху грамотами Тернопільської обласної ради з врученням ювілейних відзнак із нагоди 100–річчя від дня народження Степана Бандери.

Вінський творитиме партію?

Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський може створити свій політичний проект. Про це заявив народний депутат від БЮТ Геннадій Задирко, близький до Вінського, в ефірі «5–му каналу». Відповідаючи на питання, якою може бути ідеологія такого проекту, Задирко сказав: «Вінський завжди був людиною, яка пропагує ліву ідеологію. Принципи європейської соціал–демократії йому не чужі». Позавчора Вінський офіційно написав заяву про вихід із партії «Батьківщина». У ній ідеться про те, що причиною виходу з партії є «серйозні розбіжності з головою партії щодо політичних, кадрових, соціально–економічних питань та етики стосунків між головою партії та її заступником», повідомила прес–служба Мінтрансу.

Президент нагородив Черномирдіна

Віктор Ющенко прийняв посла Російської Федерації Віктора Черномирдіна з нагоди завершення його дипломатичної місії в Україні. Глава держави вручив послові орден «За заслуги» ІІІ ступеня, відзначивши особистий вклад Черномирдіна в розвиток українсько–російських відносин і багаторічну дипломатичну діяльність, повідомила прес–служба Президента.

ФСБ не піде?

Такою, що суперечить договору про перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, назвав вимогу голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка до співробітників Федеральної служби безпеки РФ залишити територію України після 13 грудня цього року керівник російського Центру військового прогнозування Анатолій Циганок. Він також зазначив, що, відповідно до двостороннього договору, співробітники ФСБ не підкоряються українській владі, а їхня місія перебування в Україні — забезпечення безпеки ЧФ РФ. Водночас у центрі громадських зв’язків ФСБ Росії наразі не коментують заяву голови СБУ.