СТОЛИЧНА АФІША

19.06.2009
ТЕАТР

П’ятниця, 19 червня

Центр ім. Курбаса
«Польові дослідження з українського сексу» Оксана Забужко

Театр на Лівому березі
«Сирано де Бержерак» Едмон Ростан

Театр оперети
«Сорочинський ярмарок» Олексій Рябов

Київський театр–студія «Міст»
«Він подзвонить ще…» Габріель Баріллі

Театр драми і комедії на Лівому березі Дніпра
«Сирано де Бержерак» Едмон Ростан

 

Субота, 20 червня

Національна опера
«Євгеній Онєгін» Петро Чайковський

Театр на Лівому березі
«Майн кампф, або Шкарпетки в кавоварці» Дьєрдь Таборі

Театр юного глядача
«Чарівна Пеппі» Астрід Ліндгрен. Початок о 12.00
«Химера» Неда Неждана

Театр пластичної драми на Печерську
«Я — божевільна?!» Павло Вежинов

Київський театр–студія «Міст»
«Той, що відчиняє двері» Неда Неждана

 

Неділя, 21 червня

Національна опера
«Раймонда» Олександр Глазунов

Театр ім. Лесі Українки
«№13 (Божевільна ніч, або Весілля Пігдена»)» Рей Куні

Центр ім. Курбаса
«Польові дослідження з українського сексу» Оксана Забужко

Театр пластичної драми на Печерську
«Маленький принц» Антуан де Сент–Екзюпері

 

КІНО

«Вперед і вгору!» (США)

Режисер: Піт Доктер

У ролях: Крістофер Пламмер, Джон Ратценбергер, Едвард Еснер, Делрой Ліндо, Пол Ейдінг, Джордан Нагаі

Автор робота Волл–І і монстрів із корпорації подарує ще одну фантастичну історію. Головний герой, Карл Фредріксен, усе життя провів, мріючи про незвідані краї, мандри і експедиції у найвіддаленіші куточки земної кулі. І несподівано у 78 років доля дарує йому шанс, зводячи з новим восьмирічним другом Расселом. Разом ця пара перетне простір і час, подолає моря і гори і, звичайно, знайде на свою голову багато проблем. Якщо цього літа ви хочете пригод, тоді — «Вперед і вгору!».

 

«Генуя»

(Велика Британія, Італія)

Режисер: Майкл Уїнтерботтом

У ролях: Колін Ферт, Хоуп Девіс, Кетрін Кінер, Уїлла Холланд

Містична історія про людину, яка, щоб почати життя з нуля після раптової смерті дружини, переїжджає із двома дочками в Геную. Однак зміна становища стає лише початком сумних і страхаючих подій, що розвертаються навколо цієї родини. Так, старша донька з головою занурюється в новий для себе світ сексуальності, тоді як молодша починає бачити на вулицях міста примару своєї матері.

Атмосфера фільму просочена страхом і недосказаністю. Навіть коли на екрані не відбувається нічого лякаючого, глядач періодично ловить себе на тому, що він затамував подих. Відеоряд, показаний у фільмі, перетворює сонячне місто Геную у фантасмагоричне місце, що нагадує занедбані декорації старого театру або нічний жах.

Англійський режисер Майкл Уїнтерботтом, що спеціалізується на фільмах про поведінку людей у незвичайній для них ситуації, порадує прихильників містичних притч, розповідаючи про те, куди може завести людину бажання «почати все спочатку».

 

«Трансформери 2: Помста занепалих» (США)

Режисер: Майкл Бей

У ролях: Шайа ЛаБаф, Меган Фокс, Рейн Уїлсон, Джон Туртурро, Джош Дюмел, Ізабель Лукас, Джон Войт, Меттью Мерсден, Тайріз Гібсон, Марк Райан

Минуло два роки відтоді, як Сем Уїтвіккі врятував всесвіт, випередивши глобальну битву між ворожими войовничими расами інопланетних роботів. Незважаючи на свої героїчні вчинки, Сем залишається звичайним підлітком зі звичайними проблемами і щосили намагається забути про конфлікт у Мішн Сіті. Агент Сіммонс залишив службу. Його секретний «Сектор–7» розформували. Натомість виникло агентство «Нест», керівники якого Леннокс і Епс вступили в сутичку з Десептиконами, співпрацюють з Автоботами.

Після повернення на Кібертрон, Старскрім очолює Десептиконів і вирішує повернутися на Землю з підкріпленням. Скорпонок викрадає тіло Мегатрона в армії США і повертає його до життя за допомогою своєї власної Іскри. Тепер головний Десептикон жадає помсти, а Старскрім зі своїм військом прямує до Землі.

На зйомках фантастичного блокбастера режисера Майкла Бея «Трансформе­ри–2» знову буде задіяно бойові ресурси Пентагону, серед яких: реальний військовий полігон White Sands, військово–повітряна база Holloman та авіаносець USS John C. Stennis, а також підрозділи морських піхотинців і військовослужбовців ВВС США.

У сиквелі глядач побачить реальну військову техніку, яку Пентагон надав знімальній групі в обмін на «об’єктивне зображення в кіно роботи відомства». Полковник Грегорі Бішоп, відповідальний за співробітництво Пентагону з виробниками з DreamWorks Pictures, заявив: «Наскільки мені відомо, це наймасштабніша на сьогодні операція американських військ у кіно».

 

КОНЦЕРТИ

Shopping Hour

Музей Золоті Ворота,

19 червня, 19.30

Вхід — 50 грн.

 

«Бігуді шоу»

Аrena Entertainment, 26 червня, 22.00

Квитки — 300—500 грн.

 

Вечір хореографічних мініатюр. Баланс. Оптимальність. Гармонія.

Київський планетарій, 19 червня, 19.00

Вхід — 50 грн.

 

Авторський проект Анни Середенко «Камерна музика ХХ століття»

Національна філармонія України,

21 червня, 19.00

 

Міжнародний фестиваль диригентів «Київ–2009»

Національний дім органної і камерної музики України (костел), 21 червня

Філармонічний цикл «Музична культура Європи»

Велика Британія — Україна. Прозвучать твори Чарльза Айвза, Майкла Фінніссі, Чарльза Алкана, Валентина Сильвестрова.

Будинок актора, 19 червня, 19:00

 

ВИСТАВКИ

Ольга Петрова

«Синьо–червоно–жовте»

Художниця і мистецтвознавець стільки написала статей і книг про Сільваші, Животкова і КО, що, схоже, просто просякнута «річкою кольору», застрягла у фактурі її берегів. Якщо вірити, що живопис — це енергія, то дуже цікаво спостерігати, як окремі енергетично–багаті особистості з часом тільки конденсують енергію.

Галерея «Боттега», виставка триває до 25 липня

 

Євгеній Петров «Солдати, тварини, діти»

Поєднання жорстокого сюжету і світлих фарб акварелі породжують відчуття того, що перед нами ілюзії, сни, тобто забуття, від якого можна прокинутися. Зображення сконструйовано під впливом медіа–образів, де є і випадкові миттєвості, і фрагментність композиції, і намір позування «з трофеями».

Галерея Цех, виставка триває до 4 липня

 

ФЕСТИВАЛІ

Козацький фестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь»

У рамках фестивалю відбудуться показові виступи майстрів українських бойових мистецтв, козацькі забави, культурна програма за участю народних колективів та самих козаків. Також — майстер–класи з гончарства і вишивки. Відбуватиметься — на острові Кемпа (Фестивальний) у Вінниці. Єдина умова для гостей фестивалю — суворий дрес–код. Потрапити на дійства зможуть ті, хто прийде у вбранні в українському стилі.

19—21 червня, Вінниця

 

«Київські літні музичні вечори»

Відкривається ХІІ Міжна­род­ний фестиваль, у рамках якого відбудуться концерти академічної, популярної музики і джазу. Буде також презентований новий проект — концерт авторської пісні, в якому візьмуть участь відомі українські барди.

Більшість виступів відбудуться в суботу і неділю у київському Центральному парку культури і відпочинку, літня естрада, поряд із Маріїнським палацом.

Фестиваль триватиме до 12 липня.

 

КЛУБИ

Гурти «Моторролла» & Mr.Oч & His Root Boys

20 червня, Docker Pub початок: 22:00

Вхід — 50 грн.

 

«Вася Клаб», Rockin Wolves

клуб Route 66, 21.00

 

«Мандри»

клуб Docker pub, 19 червня, 22.00

Вхід — 50 грн.

 

Sierra–Leone, «Тиждень у Парижі», «ЦейЛон», P.S.Love

Клуб «Філін», 19 червня, 20.00

Вхід — 30 грн.