ХРОНІКА

19.06.2009

Теніс

Уїмблдон. Кваліфікація. Жін­ки. Третій раунд. Вікторія Кутузова (Україна, 1) – Шеная Пері (США) – 6:0, 6:2. Пари. Перший раунд. Федак /Салкич (Україна/Боснія і Г., 4) — Бріанті/Пескірич (Словаччина) — 6:1, 6:4.

Чоловіки. Другий раунд. Грегор Земля (Словаччина) — Сергій Бубка–мол. (Україна) — 6:3, 6:7, 6:4.

Футбол

Чемпіонат світу 2010 р. Відбірковий турнір. Азія

Група 1. Австралія — Японія — 2:1, Бахрейн — Узбекистан — 1:0.

Підсумкове становище: Австралія — 20 очок, Японія — 15, Бахрейн — 10, Катар — 6, Узбекистан — 4.

Група 2. Саудівська Аравія — КНДР — 0:0, Півд. Корея — Іран — 1:1.

Підсумкове становище: Півд. Корея — 16, КНДР — 12, Сауд. Аравія — 12, Іран — 11, ОАЕ — 1.

Перші дві збірні виходять до фіналу чемпіонату світу напряму (після 44–річної перерви футболісти одіозної Північної Кореї знову зіграють у фіналі «мундіалю»). Саудівці та бахрейнці розіграють ще одну путівку в стиковому матчі.

* * *

Кубок конфедерацій (ПАР). 2–й тур. Група А. Іспанія — Ірак — 1:0 (Вілья, 55), ПАР — Нова Зеландія — 2:0 (Паркер, 21, 52).

Турнірне становище: Іспанія — 6, ПАР — 4, Ірак — 1, Н. Зеландія — 0.

Баскетбол

Чемпіонат Європи. Жін­ки (Латвія). 1/4 фіналу. Словаччина — Білорусь — 68:70 ОТ, Іспанія — Італія — 61:42.

* * *

Незабаром українське представництво в найсильнішій баскетбольній лізі світу може збільшитись одразу на двох гравців. На цьогорічний драфт НБА заявлені захисник «Миколаєва» Сергій Гладир та центровий «Києва» В’ячеслав Кравцов. Обидва баскетболісти непогано проявили себе в літньому тренувальному таборі для молодих гравців «Рібок єврокемп», а Гладира взагалі назвали його відкриттям.

Бодібілдінг

Команда України перемогла на чемпіонаті Європи з бодібилдінгу, який відбувся у сербському місті Нові Сад. Наші культуристи здобули тут чотири золоті та три срібні нагороди. Загалом у Сербії змагалися 150 атлетів із 30 країн.

Хокей

За два місяці до старту білоруської екстра–ліги, де надалі виступатиме київський «Сокіл», клуб оприлюднив свої плани підготовки. Зокрема, «соколи» проведуть два збори: один у Броварах, інший — у словацькому Зволені. Заплановано також спаринги з білоруськими «Гомелем», «Вітебськом» та «Хімволокном». Планується, що під кінець літа кияни позмагаються на якомусь із міжнародних турнірів (наразі клуб обирає між двома змаганнями, які відбудуться практично в один термін).