Вороніну — Ліверпуль, Гусину — Хімки, Реброву — Київ

19.06.2009

Літо — пора затишшя на футбольних полях і активної міграції гравців між клубами. Нинішнє міжсезоння уже подарувало трансферні сенсації загальносвітового масштабу (переходи Роналдо, Кака тощо), нас же найбільше цікавлять подробиці ігрового майбутнього вітчизняних зірок.

Особливе зацікавлення викликає доля «багатостраждального» Андрія Шевченка. Відомо, що Шева точно не залишиться у «Мілані». «Челсі», з яким у нашого форварда є контракт, теж навряд чи бачить для Андрія місце у своїх лавах. Останнім часом Шевченка активно сватають до клубів французької ліги: ЗМІ називають, зокрема, «Монако» та «Ліон». Утім керівництво монегасків практично одразу відхрестилося від Андрія і назвало чутки про зацікавлення у його послугах неправдивими. У свою чергу, новий наставник київського «Динамо» Валерій Газзаєв заявив, що не проти повернення Шевченка до рідного міста. Питання в тому, чи захоче цього сам футболіст і чи влаштують його пропоновані гроші.

Трансферні апетити динамівців насправді спрямовані в зовсім інший бік. Днями італійські ЗМІ повідомили, що кияни планують уже незабаром «підписати» захисника «Лечче» та збірної Малі Сулеймана Діамутена. Африканець, який попередній сезон провів на правах оренди в «Ромі», нібито має стати гідною заміною травмованим Тарасу Михалику та Папу Діакате, які ще довго будуть заліковувати свої ушкодження. Такий хід зрозумілий, адже саме оборона була найпроблемнішим місцем у чемпіонів країни впродовж попереднього сезону.

Андрій Воронін наступний сезон знову проведе в «Ліверпулі», на контракті з яким зараз перебуває. Достойних пропозицій стосовно продовження кар’єри в Німеччині екс–одеситові так і не надійшло, тому на форварда збірної України знову чекає боротьба за місце в основі «мерсісайдців».

А от 36–річний екс–гравець київського «Динамо» та збірної Андрій Гусин днями підписав контракт із клубом вищого російського дивізіону «Хімки». Передбачається, що український півзахисник, який уже тривалий час перебував поза футболом, у підмосковному клубі впродовж 18 місяців виконуватиме функції граючого помічника головного тренера Костянтина Сарсанії. Нагадаємо, що перед цим Гусин перебував на оглядинах у мінському «Динамо».

Ще одним українцем у «Хімках» міг Сергій Ребров. Півзахисник–ветеран зараз перебуває на контракті в казанському «Рубіні», із яким став чемпіоном Росії, а останнім часом проводить мало часу на полі. «Хімки» були зацікавлені в його послугах, але Ребров, з його слів, швидше, зацікавлений у поверненні до Києва.