ХРОНІКА

17.06.2009

Футбол

Кубок конфедерацій (ПАР). Група В. США — Італія — 1:3 (Донован, 41 (пен.) — Россі, 59, 90; де Россі, 72; вилучення: Кларк, 33 (США)), Бразилія — Єгипет — 4:3 (Кака, 5, 90 (пен.); Фабіано, 12; Жуан, 37 — М. Зідан, 9, 55; Шамкі, 54),

Збірна Єгипту опротестувала результат поєдинку проти Бразилії – через пенальті на останній хвилині, за допомогою якого «пентакампеони» вирвали перемогу. На думку єгиптян, англійський суддя Говард Уебб призначив 11–метровий після перегляду відеоповтору, а це заборонено правилами ФІФА.

* * *

Матч за Суперкубок України між «Динамо» та «Ворсклою» таки відбудеться у Сумах на стадіоні «Ювілейний». Керівництво киян таки погодилося з рішенням прем’єр–ліги провести поєдинок на цій арені, але за умови, що буде створено всі необхідні умови для організації зустрічі.

* * *

За повідомленням іспанських ЗМІ, «Барселона» незабаром може запропонувати 30 мільйонів євро за одразу двох гравців донецького «Шахтаря» — Даріо Срну та Дмитра Чигринського. На підтвердження таких намірів подається інформація, що представники каталонців відвідали недавній поєдинок між збірними України та Хорватії, аби переглянути потенційних новачків у ділі.

Сам Даріо Срна в інтерв’ю хорватським журналістам днями повідомив, що має пропозиції від двох клубів із країн топ–п’ятірки, але рішення про перехід ще не ухвалив.

* * *

Німецька преса «сватає» нападника збірної України Андрія Вороніна до його колишнього клубу — «Байєра». Леверкузенці зараз мають проблеми з нападом, тому перехід Андрія, який не потрібен «Ліверпулю», до табору «фармацевтів» цілком імовірний. Цікаво, що одним із конкурентів Вороніна за право грати в «Байєрі» є серб Марко Пантелич, із яким наш форвард виступав за «Герту».

Баскетбол

Чемпіонат Європи. Жінки (Латвія). Кваліфікаційний раунд. 5–й ігровий день. Група Е. Латвія — Іспанія — 60:67, Польща — Чехія — 68:82, Словаччина — Греція — 57:59.

Підсумкова таблиця групи: Іс­панія — 10 очок, Словаччина, Латвія — 8, Греція — 7, Чехія, Польща — 6.

До чвертьфіналу вийшли перші чотири збірні.