«Бітлз» знову разом

03.06.2009

Позавчора в Лос–Анджелесі відбулася прем’єра комп’ютерної гри Beatles Rock Band («Рок–група «Бітлз»). З такої нагоди вперше за тривалий час зібралися разом два живі «бітли» сер Пол Маккартні та Рінго Старр, а також Йоко Оно, вдова Джона Леннона, та Олівія, вдова Джорджа Харрісона. Ця гра у стилі караоке дозволяє користувачам стати одним із «бітлів», вибравши на електронному контролері один із інструментів: соло–, бас– чи ритм–гітару або ударні. А ще кожен може стати співаком групи та виконати одну з 45 запрограмованих у грі класичних пісень із репертуару «Бітлз». Існує і бонус–пісня All You Need Is Love, яку можна замовити окремо.

Варто зазначити, що це перша в історії квартету «Бітлз» ліцензія на використання їхніх пісень для третіх цілей. Мається на увазі, що досі ліцензії видавали винятково для випуску бітлівських пісень на платівках різноманітних форматів та для використання їх у кіно.

Гра «Рок–група «Бітлз» надійде в продаж 9 вересня. Її випускає корпорація «Майкрософт», яка повідомила, що всі прибутки від продажу додаткової бонус–пісні підуть на рахунок американського відділення добродійної організації «Лікарі без кордонів».

Першим випробував гру Пол Маккартні. Сказав, що сподобалося. Хоча й зазначив не без сарказму: «Хто б міг подумати, що ми закінчимо, як андроїди?!» Події гри відбуваються на різних концерт­них майданчиках, де свого часу виступали «Бітлз»: від ліверпульського клубу «Каверн» до нью–йоркського стадіону «Шеа».