НОВИНИ ПЛЮС

02.06.2009

Смерть свідка у «справі Гонгадзе»

Після багаторічного перебування в комі помер генерал Едуард Фере. Про це «Українській правді» повідомила речник МВС Інна Кисіль. Фере перебував у комі близько шести років, весь цей час він лежав у госпіталі МВС. Генерал вважався одним із важливих свідків у «справі Гонгадзе». З 1995 по 2000 рік Фере був керівником апарату міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. Генпрокуратура неодноразово хотіла його допитати, але Фере не міг відповісти на запитання слідчих через стан здоров’я. Вважається, що Фере був близьким до Олексія Пукача, звинуваченого у вбивстві Гонгадзе.

Ківалова обрали у Вищу раду юстиції

Народні депутати Сергій Ківалов, Андрій Портнов та голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал були обрані членами Вищої ради юстиції за квотою з’їзду представників юридичних вузів. Про це агенції «Інтерфакс–Україна» в суботу повідомила ректор Академії адвокатури Тетяна Варфоломеєва. Новообрані члени ВРЮ у двомісячний термін мають прийняти присягу у Верховній Раді.

Відділ кадрів

Фракція Комуністичної партії вимагає відставки міністра юстиції Миколи Оніщука. «Представники нашої фракції вимагають розглянути питання про звільнення міністра — там є всі ознаки корупції. Там, за нашими оцінками, мінімум 3,5 мільярда вимивали не туди, куди потрібно», — заявив учора лідер комуністів Петро Симоненко.