На Апостольській землі

02.06.2009
На Апостольській землі

Віктор Ющенко учора зустрівся з Бенедиктом XVI. Це вперше Папа Римський приймав у Ватикані Президента України. (Рейтер.)

Під час одноденного візиту до католицької столиці Віктор Ющенко разом із дружиною Катериною зустрівся з Папою Римським Бенедиктом XVI. Перед цим була зустріч із державним секретарем Ватикану Тарчизіо Бертоне, а також студентами та семінаристами Української Папської колегії — органу, який є найстарішим навчальним закладом Української греко–католицької церкви в Римі.

Як повідомляє прес–служба Президента України, під час зустрічі з отцем Бертоне Віктор Ющенко подякував за щирість у стосунках Ватикану та України, а також порушив тему європейської інтеграції нашої держави. «Християнський вимір національної ідентичності українців нерозривно пов’язаний з усвідомленням нашої належності до європейського цивілізаційного простору», — наголосив глава Української держави, висловивши вдячність Апостольській столиці за підтримку євроінтеграції України, а також за підтримку Ватиканом ініціатив України в питанні міжнародного визнання Голодомору 1932—1933 років.

У рамках візиту Віктор Ющенко разом із першою леді поклав квіти до могили Папи Римського Іоанна Павла II у гротах собору Святого Петра й оглянув мозаїчні медальйони з зображенням святих князя Володимира і княгині Ольги, які принесли християнство з Візантії в Київську Русь.