ХРОНІКА

02.06.2009

Баскетбол

УБЛ. Чоловіки. Фінал. «Крив­бас–баскет» — «Будівельник» — 78:62 (серія до трьох перемог — 3:2).

Криворізька команда під керівництвом Звездана Мітро­вича стала першим чемпіоном УБЛ.

* * *

НБА. «Плей–оф». Фінали кон­ференцій. Схід. «Орландо» — «Клівленд» — 103:90 (серія до чотирьох перемог — 4:2). Захід. «Лейкерз» — «Денвер» — 119:92 (4:2).

Головний фінал між «чарівниками» й «озерянами» стартує 4 червня в Лос–Анджелесі.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал. «Детройт» — «Піттсбург» — 3:1 (Федотенко «П» — 16.50, 1+0, 3 кидки, «0»), 3:1 (Федотенко — 17.44, 3 кидки, «–1»; серія до чотирьох перемог — 2:0).

Сьомий гол українця Руслана Федотенка в «плей–оф» не допоміг «пінгвінам» здобути бодай одну перемогу в Детройті.

Бокс

У головному поєдинку вечора боксу, який у суботу відбувся в київському Палаці спорту, чеченець Заур Байсангуров переміг технічним нокаутом у першому раунді італійця Де Мартініса й отримав пояс Інтерконтинентального чемпіона за версією WBA в першій середній вазі (до 69,9 кг).

* * *

Об’єднавчий поєдинок за звання чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBA між тимчасовим чемпіоном, росіянином Миколою Валуєвим, і тимчасово недіючим чемпіоном, узбеком Русланом Чагаєвим, відмінено. Медична комісія фінської федерації боксу в Гельсінкі, де мав у суботу відбутися двобій, за 30 годин до виходу спортсменів на ринг оголосила про «поганий» аналіз крові Чагаєва. Припускається, що узбек відчуває наслідки перенесеного гепатиту, хоча офіційно причину відміни не розголошують.