ЦИТАТИ ТИЖНЯ

29.05.2009

Юрій Єхануров,
міністр оборони
— про те, чи дорожить він посадою:

— На мені лежить відповідальність за безпеку країни, за велетенський сектор, у якому зараз скрутна фінансова ситуація. У мене великий досвід роботи на багатьох постах, і посада міністра — це не бозна–що. Коли в 1997 році йшов із поста міністра економіки, розгубився, але з того часу спокійно ставлюся і до призначень, і до відставок.

(«Фокус»)

 

Микола Азаров,
народний депутат від ПР
— про ініціативи уряду щодо розвитку села:

— Мабуть, Юлія Тимошенко зараз перечитує Джанні Родарі, який у казці «Пригоди Чиполліно» описує, як мешканців казкового селища змусили платити за оренду повітря, яким вони дихають. Тішить, що уряд читає казки, однак печально, що він намагається застосувати їх у реальному житті.

(Прес–служба Азарова)

 

Інна Богословська,
народний депутат від ПР
— про свої амбіції і боротьбу з перекроюванням Конституції:

— Я прямо скажу: якщо їм (БЮТ і ПР) зараз вдасться провести перше голосування щодо змін Основного закону, я зроблю все, щоб цей парламент восени не попрацював і хвилини. І нехай усі зацікавлені знають, що я ніколи не потрапляла в катастрофи, мене ніхто ніколи не підривав, і на полювання я теж не ходжу — про це я вже сказала деяким товаришам по партії. Я підійму народ. У країні сьогодні залишилось дві людини, які вміють працювати з великою аудиторією, — це Тимошенко та Богословська.

(«Фокус»)

 

Нестор Шуфрич,
народний депутат від ПР
— про вихід Богословської з ПР і намір балотуватися в Президенти:

— Звичайно, з приводу виходу Богословської з Партії регіонів та її бажання балотуватися в Президенти, якщо це не жарт, то можна було б згадати історію про кобилу, віз і всіх, хто з нього зліз. З іншого боку, не можна виключати, що це реакція на заяви багатьох членів Партії регіонів про необхідність провести очищення партії, особливо з урахуванням окремих акцентів 2005 року. І Інна Германівна, швидше за все, вирішила не чекати цього процесу.

(«Українська правда»)

 

Мустафа Найєм,
журналіст
— про Ющенка:

— Візьмімо ті речі, за які критикують Ющенка: Голодомор, УПА, націоналізм. Такими перекосами Ющенко створив той контекст України, якого п’ять років просто не було. Він задав рамки, за які ні Тимошенко, ні Янукович не зможуть вийти... Ми вийшли із СРСР, але стати Україною довго не наважувались. Мені здається, Ющенко став каталізатором. Було важливо усвідомити свою унікальність. Для цього треба час, багато часу. З Ющенком, я певен, Україна пройшла цей шлях значно швидше. Що б ми не казали, але саме в контексті, створеному Ющенком, працюють усі політики, і назад відкату не буде. Точку неповернення вже перейдено.

(«Телекритика»)