НОВИНИ ПЛЮС

29.05.2009

Тимошенко знову поговорила з Путіним

Прем’єр–міністр України Юлія Тимошенко провела телефонну розмову з главою уряду Росії Володимиром Путіним. У ході бесіди обговорювалася торгово–економічна взаємодія Росії та України, у тому числі — питання співробітництва в сфері енергетики.

Неповний «ЄЦ»

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Забела прийняв рішення вийти з «Єдиного центру». «ЄЦ» створювався на тих засадах, що є пріоритетними у роботі Віктора Ющенка. Відтепер я не вбачаю можливим подальшу співпрацю з цією політичною силою», — йдеться в заяві «губернатора».

Відділ кадрів

Президент України звільнив Анатолія Матіоса з посади начальника управління Служби безпеки України в Одеській області. До призначення в Одесу Матіос був керівником УСБУ у Львівській області. Найгучніша справа СБУ, котра припала на львівську каденцію Матіоса, — справа щодо голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича.

Список на приватизацію

Президент доручив Генпрокуратурі перевірити, відповідно до чинного законодавства, розпорядження уряду щодо переліку господарств, які підлягають продажу. У листі до Олександра Медведька Віктор Ющенко нагадує, що розпорядженням Кабінету Міністрів від 3 грудня минулого року затверджено переліки господарських товариств і холдингових компаній, акції яких готують до продажу в 2009 році. «Звертаю вашу увагу на те, що рішення уряду щодо приватизації окремих підприємств, включених до зазначених переліків, не відповідає вимогам чинного законодав­ства», — зазначає Ющенко. Зокрема, низка структур забезпечує обороноздатність держави, виготовляє зброю і військову техніку, тобто є підприємствами, які, відповідно до закону про приватизацію, не підлягають продажу.

Прокуратура каже, що Дурдинець утік за кордон

За попередніми даними, заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець, якого оголошено в міжнародний розшук, перебуває за кордоном. Про це вчора заявив заступник Генерального прокурора України Сергій Винокуров. «Ми знаємо, де він знаходиться. Приблизно знаємо. За даними, які нам повідомляють, — начебто за кордоном», — цитує УНІАН Винокурова. Втім, за словами високопосадовця Генпрокуратури, «дістати його з–за кордону реально».

Нагадаємо, проти Тиберія Дурдинця порушено кримінальну справу за ст.382 Кримінального кодексу України (невиконання судових рішень). 11 травня Печерський районний суд Києва дав дозвіл на арешт Дурдинця у зв’язку з тим, що він не виконує рішення Окружного адміністративного суду про визнання незаконним призначення його на посаду заступника голови СБУ.

Українці не хочуть, аби Президента обирав парламент

Про це свідчать результати соціологічних досліджень, проведених Центром «Софія» з 13 по 22 травня. 80,6 відсотка респондентів у всіх куточках України відповіли, що «швидше, негативно» ставляться до перспективи обрання Президента України парламентом. 8% опитаних ставляться до цієї ідеї нейтрально, 5,3 відсотка важко було відповісти на це запитання, й лише 6,1 % респондентів схвалили запропонований спосіб обрання глави дер­жави у Верховній Раді.

Крім того, Центр «Софія» цікавився ставленням наших співвітчизників до можливого союзу Партії регіонів із БЮТ. 56,1 відсотка опитаних назвали такий політичний альянс неможливим, понад 20 відсотків вагалися з відповіддю, а 23,1% схильні вважати, що БЮТ і ПР повинні працювати разом. Відтак 39,7 відсотка респондентів негативно ставляться до створення парламентсько–урядової коаліції між названими політичними силами.