НОВИНИ ПЛЮС

26.05.2009

Візити

Прем’єр­міністр Юлія Тимошенко перебуває з робочим візитом у Лівії. Вона проведе зустрічі з секретарем Вищого народного комітету Лівії (прем’єр­міністром) АльБагдаді Алі АльМахмуді, а також із лідером Лівії Муаммаром Каддафі. Основна тема переговорів — співпраця у сфері постачань і переробки нафти, літакобудування і сільського господарства.

«ЄЦ» продовжує колотися

Із партії «Єдиний центр» відколюється ще один осередок — кримський. Партійці Віктора Балоги заявили про неможливість свого подальшого перебування в лавах «ЄЦ» й закликали всі територіальні партійні організації Криму «визначитися з даного питання» й направити на адресу з’їзду партії заяви. Про це йдеться у зверненні делегатів другого етапу конференції парторганізації. «Єдиноцентристи» пояснюють свій крок незгодою з виключенням із партії Сергія Куніцина — голови Севастопольської міськдержадміністрації. «Це розцінюється нами як акт політичної розправи за надуманими мотивами», йдеться в документі.

Скандал із Луценком

Судова палата у справах преси Земельного суду Берліна вирішила зобов’язати інтернет­видання газети «Більд» оприлюднити спростування, складене сином міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олександром. Про це повідомив адвокат Луценкамолодшого Геннадій Левинський. Нагадаємо, німецьке видання першим описало інцидент за участю Юрія Луценка в аеропорту міста ФранкфуртнаМайні. Зпоміж іншого «Більд» повідомив, що в крові Олександра було виявлено алкоголь. За словами міністра, його син не міг пити, адже зараз лікується.


Тверезий і без тиску

Очільник столичної міліція Віталій Ярема заявляє, що на правоохоронні органи не чиниться жодного тиску у зв’язку з розслідуванням кримінальної справи стосовно пасинка народного депутата України від Партії регіонів Ігоря Лисова. Нагадаємо, минулого тижня київські правоохоронці затримали нібито у нетверезому стані молодика, який скоїв дорожньотранспортну пригоду, намагався втекти від співробітників Державтоінспекції і чинив опір правоохоронцям при затриманні, погрожуючи ножем. Згодом з’ясувалося, що затриманий є пасинком Ігоря Лисова. Як зазначив головний міліціянт Києва, правоохоронці зробили аналізи, які показали, що у крові молодика не було алкоголю чи наркотичних речовин. Віталій Ярема також додав, що хуліганські дії хлопця і спротив міліції вивчаються, а розслідування буде завершено.