На «фабрику» приходить діалог

26.05.2009

Найближчим часом у секретаріаті Президента відбудуться кадрові ротації. На зміну людям Балоги прийде нова команда, від якої чекають менше інтриг та конфліктів. «Будуть кадрові зміни в апараті, не все мене влаштовує, — заявив Президент України під час ефіру на телеканалі «Інтер». — Я не хотів би, щоб люди, що біля мене, володіли тими цинічними якостями, які я не хочу бачити ні в собі, ні біля себе. Це не моя політика і не моя мета».

Віктор Ющенко відзначив, що ставить перед собою мету «відділити той негативізм, який виник у роботі секретаріату». «Я політик діалогу, комунікації», — наголосив глава держави.

Віра Ульянченко готова розвивати це завдання. Вона сказала, що за її керівництва СП не буде «автономним політичним гравцем». А перше завдання, яке перед нею поставив Ющенко, — «щоби секретаріат нарешті одержав статус дорадчого органу». «Моє завдання зробити так, щоб секретаріат не був фабрикою інтриг, розбіжностей і недомовленостей. Адже у своїй діяльності Ющенко демонструє бажання діалогу», — відзначила Віра Іванівна. Глава СП заявила, що має на меті координуватися з іншими органами влади, а не сваритися з ними. Бо конфлікти нічого цікавого не породжують.

Що ж до кадрових ротацій, то глава СП підкреслила: «Я хочу, щоб секретаріат сприймався не як команда Віри Ульянченко. Це команда, яка працює на Президента».

ДО РЕЧІ

Віра Ульянченко, яка також очолює раду партії «Наша Україна», заявила, що секретаріат Президента не буде центром адмінресурсу на президентських виборах. «Мені б хотілися, щоб мене правильно зрозуміли: Президент визначився зі своєю політичною опорою, це — «Наша Україна». Але я хочу заспокоїти всіх своїх опонентів: виборчий штаб Президента не на Банковій», — сказала Ульянченко в інтерв’ю телеканалу «1+1». Вона додала, що за всі роки, коли вона очолювала київську обласну організацію «НУ», ніхто її не звинуватив у використанні адмінресурсу.

За словами Ульянченко, завдання «Нашої України» — «зробити все для того, щоб глава партії виграв президентські вибори».