Єгипетський Отелло

26.05.2009

Ця історія буквально сколихнула арабський світ. Днями каїрський суд виніс смертельний вирок єгипетському мільярдеру й екс–політику на ім’я Хішам Талаат Мустафа, повідомило «Бі–Бі–Сі». Його визнали винним у вбивстві ліванської поп–співачки Сюзан Тамім. За смерть своєї колишньої коханки єгипетський Отелло заплатив два мільйони доларів — стільки коштували послуги колишнього поліцейського, що виконував роль кілера. Останнього також засудили до смерті.

Сюзан Тамім була популярною в Лівані співачкою. Слава прийшла до неї, коли у 1996 році дівчина стала переможницею шоу талантів. Красуня була двічі заміжня — спочатку за своїм однокласником, а згодом — за музичним продюсером. Причиною розриву з останнім коханцем єгиптянином Мустафою став її новий зв’язок з іракським кікбоксером. 30–річну Тамім зарізали в її апартаментах у Дубаї минулого липня. На місці злочину знайшли одяг із ДНК кілера. Звинувачення також оперувало записом на камері спостереження і записом телефонної розмови між убивцею і замовником.

Зважаючи на дійових осіб, справа набула міжнародного значення. Влада Дубаї довго тиснула на єгиптян, вимагаючи судити злочинця. Для Єгипту цей процес став справжньою сенсацією, адже місцеві олігархи перебувають поза законом. Але Мустафа став винятком: його довелося позбавили політичного імунітету, незважаючи на те, що він засідав у вищій палаті єгипетського парламенту і був близький до сина президента країни.

Проте захисники мільярдера обіцяють, що зроблять усе для порятунку свого підопічного, і збираються подавати апеляцію. Цікаво, якщо вбивство коштувало для Мустафи два мільйони доларів, то скільки він готовий віддати за порятунок власного життя?