Втрата зі сльозами на очах

26.05.2009
Втрата зі сльозами на очах

Олена зупинилася за крок до свого другого титулу WTA. (Рейтер.)

Минулої суботи наша найкраща майстриня управлятися з ракеткою була як ніколи близькою до своєї другої перемоги на турнірах Жіночої тенісної асоціації (WTA). Рівно й стабільно пройшовши тижневий шлях на улюблених ґрунтових змаганнях у польській столиці, Олена Бондаренко підійшла до вирішальних матчів у відмінній формі.

У п’ятничному півфіналі українка, як і в трьох попередніх зустрічах у Варшаві, розібралася з суперницею, британкою Анною Кеотавонг, у двох сетах — 6:2, 7:5. Здавалося, ніщо не може завадити Бондаренко–старшій здолати в суперечці за головний приз 18–річну румунку Александру Дулгеру. Утім свою роль зіграла психологія.

Після обміну партіями (6:7, 6:3) у вирішальному сеті гра в Олени не пішла, й дівчина прямо на корті заплакала. Чимало сил начебто досвідчена уродженка Кривого Рогу витратила, аби стримати сльози, що аж ніяк не сприяло вдалим діям. У підсумку Дулгеру виграла завершальну партію 6:0 і здобула першу перемогу в WTA–турі. А Бондаренко залишається з єдиним виграшем, здобутим восени 2006 року в Люксембурзі.

Утім довго горювати Олені не доводиться. Вже вчора по обіді вона мала вийти на корт у Парижі — в неділю там стартував відкритий чемпіонат Франції. У основній сітці другого в цьому році турніру «Великого шолома» виступлять ще три наші співвітчизниці: Марія Коритцева, Катерина Бондаренко й Вікторія Кутузова. А от Юліана Федак, Ольга Савчук та Юлія Вакуленко не змогли подолати сито кваліфікації «Ролан гарросу».

До речі, одеситка Кутузова, як і Бондаренко, також потрапила з корабля на бал. Щоправда, добиратися до Парижа зі Страсбурга, де вона минулого тижня грала, ближче, ніж із Варшави. Хоча настрій у Віки такий же невеселий, як і в Олени: Кутузова поступилася в півфіналі майбутній переможниці — француженці Араван Резаї (4:6, 2:6). У тому ж Страсбурзі наша Юлія Бейгельзимер у парі з китаянкою Тіантіан Сунь програли в півфіналі також французько–італійському дуетові майбутніх тріумфаторів, Деші/Сантаджело, — 3:6, 6:7.

У основній сітці відкритого чемпіонату Франції виступить і наш один представник сильної статі. Киянин Сергій Стаховський у третьому, завершальному, колі відбору переграв німця Флока (6:4, 6:2) і тепер поміряється силами з аргентинцем Дабулом.