Нічне ралі для «мажора»

23.05.2009
Нічне ралі для «мажора»

Правоохоронці вгамували «мажора», лише застосувавши сльозогінний газ. («Української правди».)

Черговий шокуючий інцидент за участі неадекватного «мажора» за кермом дорогої автівки стався минулих вихідних на нічних вулицях столиці. Щоправда, на щастя, цього разу обійшлося без жертв. Як повідомляє УНІАН, слідчий відділ Печерського райуправління міліції Києва порушив кримінальну справу проти 24–річного молодика, який вночі 17 травня на автомобілі в центрі Києва грубо порушував правила дорожнього руху, громадського порядку, а при затриманні вчинив злісний опір співробітникам правоохоронних органів. У Центрі громадських зв’язків столичної міліції додають, що стосовно молодика порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство, вчинення опору представникові влади). Хлопця затримано, і кілька днів він перебував у київському ізоляторі тимчасового утримання, згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

Дебоширом є Артем Криворучко — пасинок нардепа від Партії регіонів Ігоря Лисова. Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на власні джерела в міліції, тієї ночі працівники ДАІ ловили на вулицях Києва престижний позашляховик Mercedes ML 63 у тюнингу AMG, який впадав у око інспекторам через те, що його водій явно перебував у нетверезому стані. Під час нічних гонок патруль ДАІ так і не зміг наздогнати джип, який має двигун потужністю понад п’ятсот кінських сил (орієнтовна вартість «Мерина» — близько ста тисяч доларів). Але невдовзі «гонщик» знову «засвітився».

О 4–й годині ночі поблизу червоного корпусу університету ім. Шевченка «мажор» зачепив джипом припарковану комунальну «поливалку». Молодик вискочив з авто і почав «качати права». За водія вантажівки заступилися двоє молодих людей, які проїжджали повз. Натомість винуватець ДТП вихопив мисливського ножа і почав їм погрожувати. Зрозумівши, що той неадекватний, хлопці сіли в авто і поїхали геть, а пасинок депутата кинувся їх наздоганяти і двічі вдарив їхній легковик бампером джипа. Доїхавши до найближчого паркінгу, хлопці вийшли з авто і вгамували мажора лише пострілом із пістолета під гуму в ногу. Тоді вже «мажор» кинувся тікати, але на бульварі Лесі Українки нарешті був затриманий міліцією. При цьому молодик вчинив правоохоронцям шалений опір, через що проти нього застосували сльозогінний газ.

У коментарі «УП» депутат Ігор Лисов (у минулому заступник київського мера Олександра Омельченка) заявив, що не збирається здійснювати тиск на слідство під час розслідування цього інциденту, як припускають окремі ЗМІ. «Я жодного телефонного дзвінка не робив. Артем буде відповідати за свої вчинки. Хай крапки над «і» поставить суд, і це буде йому уроком на все життя», — каже пан Лисов і додає, що версія міліції про нічні перегони не відповідає дійсності.