Постскриптум від Балоги

22.05.2009
Постскриптум від Балоги

На вчорашній прес–конференції Віктор Балога був стриманим. (УНІАН.)

Віктор Балога дав першу прес–конференцію після того, як пішов із посади керівника секретаріату Президента. Показово, що вона відбулася в офісі партії «Єдиний центр» у Києві. Саме партійним будівництвом Балога збирається займатися надалі. «Я працюватиму далі над розвитком «Єдиного центру», його участю в майбутніх парламентських і місцевих виборах», — сказав учора екс–глава СП.

Віктор Балога сказав, що поки не має наміру очолити «Єдиний центр». «Партія працює командно, тому для мене лідерство в партії не є самоціллю», — відзначив він, додавши, що рішення про обрання голови — це прерогатива з’їзду та керівних органів.

Відповідаючи на питання журналістів, Балога сказав, що не збирається балотуватися на президентських виборах і спростував чутки, що він очолить штаб котрогось із кандидатів. «Я нічиї штаби очолювати не буду. Попереду літо, відпочину, а потім буду дивитися, як вписатися в ту роботу, яку я оголосив», — відзначив «єдиноцентрист»

Тон прес–конференції був значно стриманішим, аніж недавня заява Балоги. Зокрема, екс–глава СП сказав, що не має наміру дискредитувати Президента. «Я засмучу журналістів чи політиків, які очікують на викриття, — цитує Балогу «Українська правда». — Я не машина з викиду ком­промату.

Посипався
черкаський «ЄЦ»

Людмила НІКІТЕНКО

На Черкащині припиняє свою діяльність партія «Єдиний центр». Уже колишні однопартійці Віктора Балоги та Іроря Кріля планують вступити в лави «Нашої України». Відповідне рішення майже одноголосно прийняли на засіданні президії Черкаського обласного «ЄЦ». За словами колишнього лідера «єдиноцентристів» області Петра Гамана, таке рішення — реакція на заяву Балоги, члена президії «ЄЦ», одразу після його відставки з голови президентської канцелярії.

«Для мене зміст заяви Віктора Балоги був цілковитою несподіванкою і, зізнаюсь чесно, я був шокований. При такому повороті подій я не міг діяти інакше. Тому моє рішення є свідомим і чесним», — сказав «УМ» Петро Гаман. Сам Гаман склав повноваження голови обласної організації та припинив членство в партії. Президія осередку рекомендувала партійцям позбутися партквитків «ЄЦ» і вступити до лав «Нашої України» для підтримки Президента.